Το Σουφλέ Της Καραντίνας: Πανεύκολο Σουφλέ Ζυμαρικών Με Τυριά Και Ντοματίνια
Υλικά για 2 άτομα
- 250γρ μίνι πένες ή φαρφάλε
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 15 ντοματίνια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 200γρ τριμμένο τυρί (ρεγγάτο και γκούντα)
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα.
- Τα ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στα ζυμαρικά, τη ρίγανη και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Βάζουμε όλο το μίγμα σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
The post Το Σουφλέ Της Καραντίνας: Πανεύκολο Σουφλέ Ζυμαρικών Με Τυριά Και Ντοματίνια appeared first on LINE LIFE.
Το Διαβάσαμε Το Σουφλέ Της Καραντίνας: Πανεύκολο Σουφλέ Ζυμαρικών Με Τυριά Και Ντοματίνια
Κοινοποιήστε: