‘Τέσσερεις εποχές και μία ακόμη’ – Νάσια Παναγοπούλου
H Ναταλία, ο Άγγελος, η Σόνια, η Αθανασία, και η Ελπίς είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Σε καλημερίζουν με χαμόγελο προσποιητής ευτυχίας.
Είναι όμορφοι, επιτυχημένοι και πιθανότατα άξιοι θαυμασμού ή και ζήλειας.
Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι σε πέντε διαφορετικές ιστορίες με κοινό όμως σημείο αναφοράς μια διαταραχή.
Τι την προκάλεσε και τι η ίδια προκαλεί και πώς επηρεάζει τις συμπεριφορές και τις ζωές τους; Ποια σχέση έχει η σημερινή συμπεριφορά τους με την παιδική τους ηλικία; Κάνεις δεν ξέρει, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι πίσω από τα κλειστά παράθυρα του σπιτιού τους κάτι ροκανίζει την ψυχή τους.
Θα καταφέρουν άραγε αυτοί οι άγνωστοι μεταξύ τους πρωταγωνιστές να συνδεθούν;
Βιογραφικό της συγγραφέως: Η Νάσια Παναγοπούλου γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στην Αθήνα. Η επαφή της με τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου την ώθησε να ασχοληθεί από πολύ νωρίς με εναλλακτικούς τρόπους αυτογνωσίας, αρχικά από προσωπική της ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση. Αργότερα, αποφάσισε να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο και να ασχοληθεί και επαγγελματικά με αυτό που αγαπούσε πάρα πολύ. Σήμερα, εργάζεται ως Aφηγηματική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος ψυχικής υγείας, συνδυασμένων μεθόδων με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές. (Master pactitioner in eating disorders, Keadd & National Centre for Eating Disorders of British) είναι επίσης εναλλακτική θεραπεύτρια, (Shamanic medicine, the healing, Reiki Usui, Brohman method) γελωτοθεραπεύτρια (laughter yoga by Dr Madan Kataria).
Υπήρξε εθελόντρια στην Ελληνική εταιρεία προστασίας Αυτιστικών ατόμων, όπου συμμετείχε ενεργά σε πολλές δράσεις.
Ήταν από τα βασικά διοργανωτικά μέλη των φεστιβάλ για τον αυτισμό, της Ε.Ε.Π.Α.Α. και είναι επίσης δημιουργός των κοινωνικών τηλεοπτικών σποτ με θέμα τον Αυτισμό.
Αγαπάει πολύ την (συγ)γραφή την οποία και θεωρεί εξαιρετικό (ψυχο)θεραπευτικό εργαλείο. Αρθογραφεί σε τοπική εφημερίδα στη στήλη των «ΑΜΕΑ».
Είναι εμπνεύστρια και δημιουργός της «3D fairy tale method» την οποία εφαρμόζει με επιτυχία στις ομαδικές θεραπείες της στο κέντρο «ΑΙΩΝ» που διατηρεί.
Ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες μαμάδες που μίλησε ανοιχτά για τον αυτισμό του παιδιού της πριν 20 χρόνια, σε μία εποχή που υπήρχε πλήρης άγνοια γύρω από το θέμα αυτό, αλλά και ελάχιστοι ειδικοί για να το διαγνώσουν.
Κυκλοφορούν ήδη τα βιβλία της: Η «ζωγραφιά της Ελπίδας», εκδόσεις Σαββάλας/Κοχλίας και «Όσα δε μπόρεσες να πεις», εκδόσεις Φίλντισι.
Περισσότερα στη σελίδα: aiontherapy.gr
Εκδόσεις Φίλντισι
Κοινοποιήστε: