Το São Jorge (Σάο Ζόρζε) είναι ένα μικροσκοπικό νησί στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, που ανήκει στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Αζορών.
Είναι, επίσης, το «σπίτι» ενός από τα πιο περίτεχνα τυριά στον κόσμο. Πρόκειται για το ομώνυμο τυρί São Jorge, που θεωρείται ημίσκληρο έως σκληρό.
Όπως αναφέρει το Food Insider, η ηφαιστειακή γεωλογία του νησιού σημαίνει ότι το έδαφός του είναι πλούσιο και εύφορο. Η τοποθεσία του στη μέση του ωκεανού εγγυάται ένα ήπιο, υγρό κλίμα όλο το χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η άφθονη βλάστηση, που ουσιαστικά δεν πεθαίνει ποτέ, με τις αγελάδες να μπορούν να βόσκουν ελεύθερα ολόκληρο το χρόνο.
«Οι παραπάνω συνθήκες γεμίζουν το τυρί São Jorge με… υγρασία, πικάντικες νότες και ένα άρωμα χόρτου», επισημαίνει το Food Insider.
Η Claudia Romeo ταξίδεψε στο νησί και μας παρουσιάζει πώς φτιάχνεται το São Jorge, που είναι από τα πιο σπάνια τυριά της Πορτογαλίας.
Δείτε το βίντεο του Food Insider.
Το Διαβάσαμε São Jorge: Πώς φτιάχνεται το σπάνιο τυρί της Πορτογαλίας (video)
Κοινοποιήστε: