Το seχ κατά την εγκυμοσύνη είναι πραγματικά το τελευταίο πράγμα που μπορεί να έχουν στο μυαλό τους ορισμένες γυναίκες και πιο συγκεκριμένα εκείνες που έχουν καθημερινά ναυτίας, τάση για εμετό και αισθάνονται υπερβολικά κουρασμένες.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, μιας και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν γεννήσουν δεν νιώθουν καν πόνο και η διαφορά επάνω τους είναι μόνο η κοιλιά που φουσκώνει. Βέβαια, ακόμη και οι άντρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες όσον αφορά το σeξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν όσοι είναι ακόμη ερωτεuμένοι με την σύντροφο τους και δεν μπορούν να βρουν κάτι πιο ελκυστικό από μια έγκυο γυναίκα, ενώ στην δεύτερη κατηγορία ανήκουνόλοι όσοι φοβούνται μην τυχόν κάνουν κακό στο μωρό ή την σύντροφο τους κατά τη διάρκεια της πράξης.
Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα για το συγκεκριμένο θέμα;
Όλα όσα θα έπρεπε να ξέρεις για την σεξoυαλική επαφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!
Είναι ασφαλές το να κάνεις έpωτα όταν είσαι έγκυος;
Οι περισσότερες γυναίκες οι οποίες έχουν φυσιολογική εγκυμοσύνη, χωρίς επιπλοκές, μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν σeξ μέχρι και την τελευταία μέρα της εγκυμοσύνης τους, δηλαδή μέχρι να σπάσουν τα νερά ή να πρέπει να μεταφερθούν στο νοσοκομείο – κλινική.
Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όμως, που πρέπει να προσέχεις περισσότερο ή ακόμη και να απέχεις εντελώς από το seχ για κάποιο διάστημα, αλλά και πάλι αν υπάρχει κάποιο τέτοιου είδους σοβαρό πρόβλημα θα σε ενημερώσει ο γυναικολόγος σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς εσύ για κάτι τέτοιο.
Για όσο αισθάνεσαι εσύ καλά και νιώθεις την επιθυμία να κάνεις έpωτα με τον άντρα σου μπορείς να συνεχίσεις κανονικά.
Μπορεί το σeξ να βλάψει το μωρό;
Προφανώς και όχι! Ο αμνιακός σάκος, αλλά και οι ισχυροί μύες που υπάρχουν στην μήτρα προστατεύουν το μωρό, ενώ το παχύ στρώμα της βλέννας που παράγεται από τη μήτρα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας σφραγίζει τον τράχηλο, με αποτέλεσμα να βοηθά στην προστασία από κάποια μόλυνση από τον κόλπο μέχρι και τον τράχηλο.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της συνουσίας, το πέoς δεν υπερβαίνει τον κόλπο, οπότε και δεν φτάνει μέχρι το μωρό για να το βλάψει.
Ποια είναι η καλύτερη στάση για τις εγκύους;
Αρχικά, σίγουρα θα πρέπει να πειραματιστείς μέχρι να καταλήξεις στην στάση που σε βολεύει εσένα περισσότερο, ειδικά όσο θα μεγαλώνει η κοιλίτσα σου τόσο πιο δύσκολο θα σου φαίνεται το να νιώσεις άνετα και να το απολαύσεις.
Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να βάλεις Χ στην ιεραποστολική στάση. Μέχρι το πρώτο τρίμηνο φυσικά θα μπορείς να το κάνεις κι έτσι, αλλά μετά θα δεις ότι δεν θα βολέψει, εκτός κι αν βάλεις ένα μαξιλάρι κάτω από την μέση σου και ο σύντροφος σου στηρίζει περισσότερο το σώμα του στα χέρια του για να μην σε πιέζει.
Εκτός από το να είσαι εσύ από πάνω ή στα 4 όμως, μπορείς να δοκιμάσεις να ξαπλώσεις στην άκρη του κρεβατιού και ο σύντροφος σου να είναι μπροστά σου με τα γόνατα στο πάτωμα, ή ακόμη και στο πλάι. Όποια στάση κι αν διαλέξεις όμως τα μαξιλάρια θα σε βοηθήσουν πολύ να βολευτείς και να μην πιέζεις την κοιλιά σου.
Ποια συμπτώματα θα πρέπει να σε κάνουν να καλέσεις τον γυναικολόγο σου;
Είναι αρκετά φυσιολογικό το να αισθάνεσαι κράμπες αμέσως μετά τη σεξοuαλική επαφή ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της, αλλά διαρκούν μόλις λίγα λεπτά. Οποιοσδήποτε άλλος πόνος υπάρξει ή στην χειρότερη περίπτωση αιμορραγία μετά το seχ, θα πρέπει να καλέσεις αμέσως τον γυναικολόγο σου.
Το καλύτερο βέβαια είναι να νιώθεις άνετα με τον γιατρό σου και να συζητάς μαζί του τα πάντα, ώστε να μπορέσει να σου λύσει όλες σου τις απορίες. Αν πάλι σου πει ότι θα πρέπει να κάνετε αποχή θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις κατανοήσει τον ακριβή λόγο και το αν θα πρέπει να αποφύγεις γενικότερα την διείσδυση ή τον oργασμό ή και τα δύο μαζί.
The post SΕΧ και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: