Μια τέλεια μαργαρίτα, πρώτα από όλα είναι παγωμένη. Και ύστερα η χαμηλών τόνων πολυτέλεια που βλέπουμε παντού τον τελευταίο καιρό, δεν αφορά μόνο την ενδυμασία ή τα αξεσουάρ που επιλέγουμε καθημερινά. Έχει να κάνει και με την διακόσμηση, ή ακόμη και με το ποτό που θα πιούμε στο τέλος μιας απαιτητικής ημέρας. Για αυτό και σήμερα, θα μάθεις όλα τα μυστικά για να φτιάχνεις όποτε θες την τέλεια μαργαρίτα!
Γιατί είναι η “τέλεια μαργαρίτα”;
Το απόλυτο μυστικό συστατικό είναι η απλότητα. Παντού και πάντα. Το ίδιο ισχύει και στην τεκίλα που θα επιλέξεις για την σύνθεση της μαργαρίτα σου. Επέλεξε μια τεκίλα χωρίς πολλά “περίεργα συστατικά”, με όσο περισσότερο είναι εφικτό όλη η διαδικασία παραγωγής της να είναι με φυσικούς τρόπους. Και φυσικά, όπως και με κάθε πράγμα, η αισθητική είναι το παν. Η μαργαρίτα πέρα από μαγικές γεύσεις φέρνει μαζί της και τα δροσερά βράδια στο μπαλκόνι ή την παραλία. Αυτή η θαλπωρή της παρέας, σε συνδυασμό με την αίσθηση της χαλάρωσης από την καθημερινότητα είναι που την καθιστά “τέλεια μαργαρίτα”. Δροσερές συνταγές με φρούτα για το καλοκαίρι!
Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις μαργαρίτα
Τα βήματα για να φτιάξεις την τέλεια μαργαρίτα είναι εύκολα. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις η bartender που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν. Τι είναι το κοκτέιλ μαργαρίτα; Μια ισορροπημένη μίξη πικάντικων και εσπεριδοειδών γεύσεων και τεκίλας. Τα υλικά που πρέπει να φροντίσεις να έχεις διαθέσιμα, μπορείς να τα δεις παρακάτω:
- 50ml τεκίλα
- 25ml χυμό λάιμ (φρεσκοστυμμένο για ακόμη πιο παραδεισένιο αποτέλεσμα!)
- 25ml λικέρ πορτοκάλι ή λικέρ αμύγδαλο
- ένα απλό σιρόπι ή ζάχαρη (όσο και να σου αρέσει η αγαύη ή το μέλι μην βάλεις στην μαργαρίτα γιατί είναι πολύ πιθανό πως δεν θα διαλυθεί)
- παγάκια
- μια φέτα λάιμ, για να διακοσμήσεις το ποτό σου
- αλάτι, για να το βάλεις περιμετρικά του χείλους του ποτηριού σου
Πως θα φτιάξεις αυτό το κοκτέιλ
Αφού έχεις φροντίσει να υπάρχουν όλα τα υλικά που αναφέραμε παραπάνω, είσαι έτοιμη να φτιάξεις την τέλεια μαργαρίτα! Πάμε να δούμε λοιπόν πως θα συνδυάσεις όλα αυτά τα υλικά.
- Αρχικά, πάρε εκείνη την φέτα λάιμ και τρίψε την περιμετρικά του χείλους του ποτηριού σου. Σε ένα flat πιάτο βάλε μπόλικο από το αλάτι που έχεις επιλέξει. Βύθισε προσεκτικά το χείλος του ποτηριού σου στο πιάτο, έτσι ώστε να καλύψεις ομοιόμορφα την άκρη του. Αν δεν σου αρέσει η γεύση του αλατιού ή δεν κάνει να το καταναλώσεις για ιατρικούς ή προσωπικούς λόγους μπορείς να το παραλήψεις.
- Στην συνέχεια, γέμισε ένα shaker με παγάκια. Και επειδή το να έχεις ένα shaker κάπου στο σπίτι είναι θεωρητικά αδύνατον, εξίσου καλά θα γίνει η δουλειά αν βάλεις δυο ποτήρια το ένα μέσα στο άλλο.
- Πρόσθεσε την τεκίλα, τον φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ και το λικέρ της επιλογής σου (πορτοκάλι ή αμύγδαλο) και λίγο από το σιρόπι ή την ζάχαρη.
- Ανακίνησε καλά και με προσοχή μην χυθεί, για 10 με 15 δευτερόλεπτα.Ουσιαστικά όσο αναμιγνύεις το κοκτέιλ, αυτό παγώνει κιόλας.
- Βγάλε το καλό σου σουρωτήρι (κατά προτίμηση εκείνο του τσαγιού αν θες να πιεις την μαργαρίτα). Σούρωσε προσεκτικά το κοκτέιλ μέσα στο ποτήρι που είχες ετοιμάσει νωρίτερα.
- Αν κρίνεις ότι θέλει παραπάνω πάγο, μπορείς να προσθέσεις τώρα.
- Η τέλεια μαργαρίτα σου είναι έτοιμη και μπορείς να την απολαύσεις με τον αγαπημένο σου ή την παρέα σου!
Όταν φτιάξεις την μαργαρίτα και την μοιραστείς στο instagram, μην ξεχάσεις να μας κάνεις ταγκ @edivagr και να βάλεις το hastag #teleiamargarita και #edivagr για να δούμε και εμείς τι έφτιαξες!
Και επειδή τις πολύ ζεστές μέρες αυτό που αναζητάς είναι κάτι άκρως δροσιστικό, μπορείς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο να φτιάξεις και την τέλεια γρανίτα μαργαρίτα! Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής είναι ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι το “χτύπημα” των υλικών. Δηλαδή τώρα, θα πρέπει να αναμίξεις μέχρι το μείγμα να γίνει σαν πολτός (δηλαδή γρανίτα).
Κοινοποιήστε: