Η pavlova είναι ένα γλυκό το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Για να θεωρηθεί γνήσια προσθέτουν πάντα στη μαρέγκα κορν φλάουερ και ξίδι.
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Για τη μαρέγκα
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 120 γρ. ασπράδια αυγών ή ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
- 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Για τη σος
- 500 γρ. φρέσκα σμέουρα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το γαρνίρισμα
300 γρ. φράουλες φρέσκες ή σμέουρα (ή και τα δύο)
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρέγκα: Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
Βήμα 2
Όταν η μαρέγκα γίνει σφικτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη ανακατεύοντας απαλά από το κέντρο προς τα έξω με μία πλαστική κουτάλα.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε μία λακκούβα σε κάθε κουταλιά, πιέζοντας το κάτω μέρος του κουταλιού προς τα κάτω (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό).
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στις αντιστάσεις, στους 90°C για 1,5 με 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν ψηθούν, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν.
Βήμα 5
Σος: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα σμέουρα, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 6
Συναρμολόγηση: Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κουταλιού, από επάνω βάζουμε φράουλες κομμένες στη μέση ή τα σμέουρα ολόκληρα και σος από σμέουρο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: