Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
174 views 8 sec 0 Comment

Paris-Brest: Το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο με ιστορία

rularulina_xo0ks4zq - 17 Οκτωβρίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
paris-brest:-Το-κλασικό-γαλλικό-επιδόρπιο-με-ιστορία

Το Paris-Brest είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γαλλικά επιδόρπια, που δημιουργήθηκε το 1910 για να τιμήσει τον ποδηλατικό αγώνα μεταξύ Παρισιού και Μπρεστ. Αποτελείται από τραγανή pâte à choux (ζύμη για εκλέρ) που σχηματίζεται σε κύκλο και γεμίζεται με μια νόστιμη κρέμα πραλίνας, συχνά εμπλουτισμένη με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το σχήμα του θυμίζει τον τροχό του ποδηλάτου, και η γεύση του είναι απλώς μοναδική.

Υλικά:

Για τη ζύμη choux:

  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά

Για την κρέμα πραλίνας:

  • 500 ml γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ αλεύρι
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 200 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού

Για τη διακόσμηση:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλα

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της ζύμης choux:
    • Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βράστε το μείγμα και αποσύρετε από τη φωτιά.
    • Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε έντονα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη που ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    • Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, και αφήστε τη να κρυώσει λίγο.
    • Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να έχετε μια λεία και γυαλιστερή ζύμη.
    • Με κορνέ, σχηματίστε έναν κύκλο ζύμης πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ψήσιμο:
    • Ψήστε στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
    • Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το γεμίσετε.
  3. Κρέμα πραλίνας:
    • Ζεστάνετε το γάλα σε κατσαρόλα.
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα.
    • Ρίξτε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
    • Επαναφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
    • Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και προσθέστε το βούτυρο και την πραλίνα, χτυπώντας μέχρι να γίνει απαλή.
  4. Συναρμολόγηση:
    • Κόψτε τον κύκλο της ζύμης choux στη μέση οριζόντια.
    • Γεμίστε με την κρέμα πραλίνας και τοποθετήστε το επάνω μέρος.
    • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Και voilà! Έχετε το τέλειο Paris-Brest για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

PREVIOUS

Αδιανόητο περιστατικό: Έβαλε τα σκυλιά του να επιτεθούν στον νοικάρη

NEXT

Iράν: «Θα χτυπήσουμε ξανά το Ισραήλ, οδυνηρά αν μας επιτεθεί»
Related Post
Μητροπολίτης-Πατρών-Χρυσόστομος:-«Προσευχηθείτε-για-την-φλεγόμενη-Αχαΐα»
13 Αυγούστου 2025
Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Προσευχηθείτε για την φλεγόμενη Αχαΐα»
Τραγωδία-στη-Θεσσαλονίκη:-Έχασε-το-μωρό-της-η-έγκυος-μητέρα-μετά-το-τροχαίο-–-Νέο-χειρουργείο
13 Σεπτεμβρίου 2024
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έχασε το μωρό της η έγκυος μητέρα μετά το τροχαίο – Νέο χειρουργείο
Εορτολόγιο-16-Δεκεμβρίου:-Ποιοι-γιορτάζουν-σήμερα
16 Δεκεμβρίου 2024
Εορτολόγιο 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Κυριάκος-Μητσοτάκης:-«Είμαστε-πολύ-φιλόδοξοι-για-το-τουριστικό-προϊόν-στην-Ελλάδα»
23 Οκτωβρίου 2023
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε πολύ φιλόδοξοι για το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα»
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved