ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ APPLE PC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1980, Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ “AI WITH ETHICS” ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ SOPHIA & TO “MEET SOPHIA CONFERENCE”
Μετρώντας διδακτική εμπειρία δεκάδων χιλιάδων ωρών, χιλιάδες επιτυχημένους επαγγελματίες (Μηχανικούς κλπ.) που πέρασαν από τα θρανία του και σημαντικές καινοτομίες διαχρονικά που άλλαξαν τον «χάρτη» της Εκπαίδευσης στη χώρα μας, ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής πρωτοπορεί και στη νέα εποχή και τις νέες τεχνολογίες με την επαναστατική πρωτοβουλία “ΑΙ with Ethics” (Τεχνητή Νοημοσύνη με Ηθική).
Αφετηρία της νέας πρωτοβουλίας του Καθηγητή Ξυνή –που έρχεται να προστεθεί στις πρωτοπορίες «σταθμούς» του Εκπαιδευτικού ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ αναφορικά με το δίπολο «Τεχνολογία & Εκπαίδευση»- ήταν η πρόσφατη διοργάνωση και επιστημονική υποστήριξη από το ΙΕΚ ΑΛΦΑ & το MEDITERRANEAN COLLEGE του συνεδρίου «Meet SOPHIA Conference» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, με το πλέον εξελιγμένο και διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ στον πλανήτη: τη SOPHIA!
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΞΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Στο πλαίσιο λοιπόν της πρωτοβουλίας “AI with Ethics”, ο Καθηγητής Σοφοκλής Ξυνής έφερε για 1η φορά στην Ελλάδα το πιο εξελιγμένο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο θέλοντας να αναδείξει την αξία αλλά και την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης με Ηθική προς όφελος της ανθρωπότητας. Ένα θέμα που αναλύθηκε στο πλαίσιο των διεργασιών του επιστημονικού συνεδρίου “Meet SOPHIA Conference”, το οποίο δεδομένου ότι είχε να κάνει και με την ηθική φιλοξενήθηκε σε μοναστήρι παρουσία, μεταξύ άλλων, και εκπροσώπων πολλών διαφορετικών θρησκειών.
Στην ίδια κατεύθυνση, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κου. Ξυνή το “mySOPHIA AI community”: μια πρωτοποριακή κοινότητα για τα ελληνικά δεδομένα, τα μέλη της οποίας θα έχουν τα πλεονέκτημα να μαθαίνουν πρώτα, όλα τα up-to-date νέα της AI educational method, καθώς και να παρακολουθούν δωρεάν online σεμινάρια Τεχνητής Νοημοσύνης! Επιπλέον, σε επίπεδο μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ η προσθήκη μαθήματος AI σε όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, καθώς και θεματικής ενότητας σχετικής με την Τεχνητή Νοημοσύνη σε προγράμματα επανεκπαίδευσης του Κέντρου Ανωτέρων Σπουδών ΑΛΦΑ studies.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ P.C. APPLE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1980
Απαντώντας στην πεποίθηση μιας μερίδας κόσμου ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει ανεργία, ο Καθηγητής Ξυνής επεσήμανε στην ομιλία του στο “Meet SOPHIA Conference” ότι «αντιθέτως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αποτελέσει εργαλείο αύξησης των θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάκαμψης», όπως είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ και σχετικές μελέτες. Ό,τι υποστήριζε αντίστοιχα για την επανάσταση της Πληροφορικής 44 χρόνια πριν, όταν ηγήθηκε της πρωτοβουλίας να εισαγάγει το 1980 τον πρώτο P.C. (Personal Computer) στην Ελλάδα: τον APPLE II από την εταιρεία RAINBOW COMPUTERS A.E.! Χάριν της τότε μεγάλης πρωτοβουλίας του Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή –που επίσης φόβισε την κοινωνία ότι θα επιφέρει ανεργία στο πλαίσιο της επανάστασης της τεχνολογίας, αλλά συνέβη το αντίθετο- 10.000 μαθητές και σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ήταν οι πρώτοι μελλοντικοί επιστήμονες που είχαν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή με τον πρώτο P.C. που εισήχθη στην Ελλάδα (στο κτίριο του Ομίλου δίπλα στο Πολυτεχνείο, επί της οδού Στουρνάρη 41)!
Τόσο λοιπόν η νέα πρωτοβουλία “ΑΙ with Ethics” με αφετηρία το AI ρομπότ SOPHIA και το “Meet SOPHIA Conference”, όσο και η παλαιότερη πρωτοβουλία της εισαγωγής του πρώτου υπολογιστή APPLE στην Ελλάδα, σηματοδοτούν την πρωτοποριακή παρουσία του Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή σε παγκοσμίως μεταβατικές καταστάσεις για την ανθρωπότητα και δη, για την Εκπαίδευση.
Για περισσότερες πληροφορίες:
- ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
- ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39 –Γούναρη 14 & Τσαμαδού (νέο κτίριο), 210 4120313
- ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
- ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
- Mediterranean College Αθήνας: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94/
Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 210 8899600 - Μediterranean College Γλυφάδας: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 210 8899600
- Mediterranean College Θεσσαλονίκης: Ίωνος Δραγούμη 21, 2310 287779
Κοινοποιήστε: