Το πιο αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων σε νηστίσιμη εκδοχή, γεμάτη άρωμα και γεύση ελαιόλαδου.
Υλικά
- 350 γρ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 600 γρ. αλεύρι
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- 20 γρ. κακάο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη
άχνη και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη: στο ένα προσθέτουμε την κανέλα και στο δεύτερο το κακάο.
Βήμα 3
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ 26×10 εκ. και αδειάζουμε στη μισή φόρμα το μείγμα της κανέλας και στην υπόλοιπη το μείγμα του κακάο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 50 λεπτά περίπου και στους 150°C για άλλα 15 λεπτά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: