Λατρεύω τα θαλασσινά και το ίδιο και όλη η οικογένεια στο σπίτι. Οι περισσότεροι το τρώνε ψητό ή κρασάτο (αυτό θα το δούμε σε άλλη συνταγή), αλλά προσωπικά μου αρέσει με μακαρόνακι κοφτό ή οποιοδήποτε άλλο σε μικρό μέγεθος ζυμαρικό (όπως εδώ το κοχυλάκι). Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο που θα τους ξετρελάνει όλους !
Έτσι λοιπόν σήμερα αποφάσισα να μαγειρέψω ένα από τα αγαπημένα μου και να το μοιραστώ μαζί σας!
Χταποδάκι με μακαρονια!
Γίνεται ανάρπαστο κάθε φορά και δεν το προλαβαίνω και το κάνω συχνά μιας και είναι εύκολη συνταγή που δεν θέλει προετοιμασία.
Αρχικά, φροντίζουμε να έχουμε το χταπόδι. Φροντίζω να επιλέγω πάντα χταπόδι όχι μικρό αλλά όχι και ιδιαίτερα μεγάλο (συνήθως είναι περίπου 1,5κιλό) για να μην έχει πολύ λεπτά πλοκάμια αλλά ούτε και πολύ χοντρά. Κοιτάμε τα πλοκάμια του να είναι καλά χτυπημένα (σφιχτά και κατσαρωμένα) και το χρώμα του να είναι άσπρο (αν έχει αρχίσει να κοκκινίζει σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκο). Μπορείτε αν δεν το μαγειρέψετε όλο, να το χωρίσετε σε δύο κομμάτια και να το βάλετε στην κατάψυξη το μισό (ούτως ή αλλιώς δεν θα μείνει για πολύ καιρό, καθώς γρηγορά θα το λατρέψετε και θα το μαγειρέψετε).
Δείτε επίσης: Ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις τη Σαρακοστή!
Ας δούμε όμως παρακάτω πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσουμε το Χταποδάκι με τα μακαρόνια!
Υλικά:
- Χταπόδι
- 1 Κρεμμυδάκι μέτριο
- Μακαρόνια ( σήμερα έβαλα κοχυλάκια) άλλες φορές βάζω κοφτό
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή σάλτσα ντομάτας ή πελτέ αν δεν έχετε 1κ.σ.
- Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε λοιπόν!
- Κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να πιει τα υγρά του.
- Λίγο πριν τα πιει ρίχνω και τριμμένο κρεμμύδι
- Όταν αρχίσει να “στεγνώνει” ρίχνω την τριμμένη ντομάτα και μετά από 2 λεπτά ρίχνω νερό αρκετό και το αφήνω να σιγοβράσει για να μαλακώσει.
- Αφού μαλακώσει, (το βλέπω με το πιρούνι), συμπληρώνω λίγο νερό ακόμα (αν χρειάζεται)
- Ρίχνω αλάτι , πιπέρι και τα μακαρόνια και τα αφήνω να βράσουν.
και καλή μας όρεξη!
Κοινοποιήστε: