Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσουμε δροσερά και ελαφριά γλυκά που μας δροσίζουν και μας φέρνουν μια αίσθηση αναζωογόνησης. Ένα από τα πιο αγαπημένα και εύκολα καλοκαιρινά γλυκά είναι το παγωμένο cheesecake χωρίς ψήσιμο. Είναι γρήγορο, απαιτεί λίγα υλικά και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα με διάφορα φρούτα και γεύσεις για να ταιριάζει στα γούστα σας.
Συνταγή για παγωμένο cheesecake χωρίς ψήσιμο
Υλικά:
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. κρέμα τυρί
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα)
- Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας για γαρνιτούρα (π.χ. φράουλες, βατόμουρα, ροδάκινα)
Οδηγίες:
- Σπάστε τα μπισκότα σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή βάζοντάς τα σε σακούλα και χτυπώντας τα με έναν πλάστη.
- Αναμείξτε τα ψίχουλα μπισκότων με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Απλώστε το μείγμα μπισκότων σε μια φόρμα για cheesecake και πιέστε το καλά με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα τυρί με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτο.
- Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Αναμείξτε απαλά τη σαντιγί με το μείγμα κρέμας τυριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων στη φόρμα και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να σφίξει.
- Γαρνίρετε με τα φρέσκα φρούτα πριν το σερβίρετε.
Αυτό το cheesecake είναι ιδανικό για καλοκαιρινές συναντήσεις και πάρτι, καθώς είναι δροσερό, ελαφρύ και εξαιρετικά γευστικό. Καλή απόλαυση!
Κοινοποιήστε: