

Και cheesecake και παγωτό και ζελέ! Αυτό το γλυκό τα συνδυάζει όλα.
Υλικά
- 2 φάκελοι Τριμμένο Μπισκότο
- 160 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι
- 1200 ml (6 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 80 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Μαλιμπού
- 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση λεμόνι
- 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) ζάχαρη
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε με το Τριμμένο Μπισκότο και το απλώνουμε σε μια φόρμα για κέικ 28 εκατοστών. Το βάζουμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τοΜίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και το Μαλιμπού. Βάζουμε το παγωτό στη φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 3-4 ώρες να παγώσει.
Βήμα 2
Έπειτα, ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ με γεύση λεμόνι, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, αλλά όχι να πήξει. Αφού παγώσει το παγωτό, ρίχνουμε το ζελέ και ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε έξω το cheesecake για 5-10 λεπτά, για να κόβεται καλύτερα
Tips: Μπορούμε, εάν θέλουμε παραπάνω γεύση, να αρωματίσουμε το νερό για το ζελέ, με δυόσμο. Βράζουμε το μισό νερό, προσθέτουμε 2 κλωνάρια δυόσμου και σκεπάζουμε με μεμβράνη, για 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: