Εμείς τα ξέρουμε ως μακαρόνια παστίτσιου, οι Ιταλοί πάλι ονομάζουν αυτό το ζυμαρικό τους bucatini. Όπως και να τα πείτε το σίγουρο είναι ότι δημιουργούν πολύ νόστιμα πιάτα και ταιριάζουν υπέροχα με κόκκινες σάλτσες.
Υλικά
- 500 γρ. bucatini ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
- 750 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
- 250 γρ. ντοματίνια
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 120 ml κρασί λευκό
- 1½ φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Βήμα 2
Τις κρατάμε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τις γαρίδες, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Βήμα 4
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε με κουτάλα σε πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
TINA WEBB
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: