Ελένη Μενεγάκη: Η Ελένη Μενεγάκη ενόψει των γιορτών συνηθίζει να περνά χρόνο με την οικογένεια της
Η παρουσιάστρια μπαίνει κάθε χρόνο στην κουζίνα με τις κόρες της και ετοιμάζουν διάφορες λιχουδιές για το τραπέζι των εορτών.
Η Ελένη Μενεγάκη όπως έχει αποκαλύψει η ίδια μέσα από την εκπομπή της «Ελένη», κάθε Χριστούγεννα επιλέγει να φτιάξει ένα απλό και εύκολο γλυκό, που χρειάζεται λίγα υλικά και μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο.
Ο λόγος για τα νόστιμα τρουφάκια, που δεν θεωρούνται ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, όμως είναι γρήγορα στην παρασκευή και φτιάχνονται με ένα μαγειρικό σκεύος.
Θα χρειαστείς λοιπόν λίγα υλικά, αρκετή τρούφα και ένα μεγάλο μπολ στο οποίο θα μπει όλο το μείγμα.
Για να σε διευκολύνουμε σου βρήκαμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα τρουφάκια που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα η Ελένη Μενεγάκη, για να μπεις και εσύ σε εορταστικό mood.
Συνταγή για νόστιμα και εύκολα τρουφάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά για τα τρουφάκια της Αργυρώς
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
- 2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
- Χαρτάκια για τρουφάκια
Για την επικάλυψη
- Τρούφα σοκολάτας
- Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
- Τριμμένο καρύδι
- Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
- Λιωμένη κουβερτούρα
Για τα τρουφάκια
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Μόλις το μίγμα για τρουφάκια με ζαχαρούχο και πτι μπερ γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
- Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
- Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Κοινοποιήστε: