Η δύσκολη φάση των πανελληνίων τελείωσε και σύμφωνα με τους υπολογισμούς σου θα περάσεις μακριά από το πατρικό σου. Κανένα πρόβλημα με αυτό! Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και την προσπάθεια σου! Είσαι στη φάση, ξεκινάει η καλύτερη περίοδος της ζωής σου αφού η φοιτητική ζωή αποτελεί από τις πιο συναρπαστικές, όμορφες και αξιοσημείωτες εμπειρίες. Η ώρα που θα ανοίξεις το φοιτητικό σου σπίτι κατέφθασε! Ετοιμάσου να το ζήσεις και να το απολαύσεις.
Εάν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και ήδη έχεις πελαγώσει, απλά συνέχισε την ανάγνωση. Εδώ θα βρεις μερικές απλές συμβουλές που θα σε βάλουν σε μια σειρά. Δες tips για εσένα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις φοιτητικό σπίτι!
Απλές συμβουλές για να ανοίξεις το φοιτητικό σου σπίτι!
1. Βρες την φοιτητική ομάδα
Το πρώτο και κύριο που πρέπει να κάνεις αφού λάβεις τα αποτελέσματα εισαγωγής στη σχολή σου, είναι να βρεις τη φοιτητική ομάδα. Ίσως να μην έχεις ακούσει κάτι συναφές, αλλά οι φοιτητικές ομάδες είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Αναζήτησε στο διαδίκτυο και στα social media την ομάδα που μιλάνε οι φοιτητές της κάθε σχολής. Η πλειονότητα των πανεπιστημίων έχει οργανωμένες ομάδες στα κοινωνικά μέσα όπου οι φοιτητές ανταλλάζουν απορίες, απόψεις, σημειώσεις, αγγελίες για αγοραπωλησία αντικειμένων ή για ενοικίαση σπιτιών.
Αφού βρεις την ομάδα, μπορείς να ψάξεις παλιές δημοσιεύσεις για σπίτια που ενοικιάζονται αλλά και να ρωτήσεις η ίδια! Επιπλέον, θα δικτυωθείς αρκετά με τους συμφοιτητές σου, πράγμα που θα σε βοηθήσει στην κοινωνική σου ζωή ως φοιτήτρια.
Δες επίσης : 7 Όμορφα έπιπλα για ένα πλήρες φοιτητικό σπίτι!
2. Ξεκίνα άμεσα την αναζήτηση
Είναι πολύ πιθανό να έχεις προβλέψει την περιοχή που πέρασες. Άμα έχει στο νου σου κάποιες υποψήφιες περιοχές που έχεις περάσει, κάνε μια εκτενή αναζήτηση στο διαδίκτυο για σπίτια. Όρισε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σου, το badget σου και δημιούργησε ένα πλάνο για το πως θα κινηθείς όταν επισκεφθείς την πόλη. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κανονίσεις το ταξίδι σου προς την πόλη που πέρασες όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι θα προλάβεις να δεις περισσότερα σπίτια και θα έχεις προβάδισμα σε σχέση με άλλους φοιτητές για την επιλογή.
Δες επίσης : 8 Απαραίτητα έπιπλα που κάθε φοιτητικό σπίτι πρέπει να έχει!
3. Επίλεξε μια καλή τοποθεσία
Εννοείται πως η τοποθεσία που θα έχει το φοιτητικό σπίτι είναι το παν. Πολλές πόλεις , όπως η Αθήνα, η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, είναι αχανείς και τα πανεπιστήμια βρίσκονται μακριά από το κέντρο. Από την άλλη, υπάρχουν και οι επαρχιακές πόλεις που η σχολή είναι πιο κοντά στο κέντρο αφού πρόκειται για κωμοπόλεις ή και χωριά. Όπως και να έχει, να βρεις ένα σπίτι που θα βρίσκεται στο κέντρο.
Επίλεξε μέρη που μένουν αρκετοί φοιτητές, είναι κοντά σε στάση λεωφορείου ή ΚΤΕΛ και είναι κοντά σε κεντρικό δρόμο. Απόφυγε τις περιοχές με εξαιρετικά έντονη κίνηση, για λόγους ασφαλείας και θορύβου. Τέλος, εάν περάσεις σε περιοχή που η σχολή είναι μακριά από το κέντρο της πόλης, απόφυγε να επιλέξεις σπίτι κοντά στη σχολή. Τα σπίτια κοντά στις σχολές είναι λίγα, με αυξημένο ενοίκιο και η μετάβαση από και προς το κέντρο ενδεχομένως να είναι δύσκολη.
4. Δημιούργησε τον χώρο σου
Αφού βρεις το σπιτικό σου, η ώρα της διακόσμησης είναι αναμενόμενη. Εννοείται πως θα έχεις εξοπλιστεί κατάλληλα με τα απαραίτητα του κάθε σπιτιού αλλά και η διακόσμηση είναι σημαντικό κομμάτι. Μην ξεχνάς ότι το σπίτι που θα μένεις μόνη σου, θα σε φιλοξενεί για τη φοιτητική σου ζωή. Πρέπει να είναι φτιαγμένο με τα δικά σου γούστα, τις δικές σου πινελιές, να νιώθεις όμορφα και άνετα εκεί μέσα. Στο σπίτι σου θα δημιουργήσεις εμπειρίες ζωής, θα κάνεις φιλίες, παρέες. Φρόντισε , λοιπόν, να βάλεις τη δική νότα και να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου.
Δες επίσης : Πώς να διακοσμήσεις ένα μικρό φοιτητικό διαμέρισμα!
5. Σκέψου σημαντικά τα DIYs
Είναι γνωστή η “αφραγκιά” της φοιτητικής ζωής. Άλλοτε χαριτολογώντας, άλλοτε οι οικονομικές δυσκολίες, όπως και να έχει το να σπουδάζεις μακριά από το σπίτι σου είναι κομματάκι δύσκολο. Τι καλύτερο λοιπόν από μερικές ώρες δημιουργικότητας και μερικά DIY. Τα πλαίσια του DIY εσύ τα ορίζεις. Ξεκινούν από μερικά απλά διακοσμητικά και φτάνουν μέχρι τα έπιπλα με παλέτες. Ό,τι και να επιλέξεις να φτιάξεις μόνη σου, είναι σημαντικό, μοναδικό και συνήθως πολύ πιο οικονομικό. Επιπλέον, ακόμα και μερικά βαψίματα ή λεπτομέρειες που χρειάζεται το σπίτι, γίνονται άνετα με καλή παρέα και καλή διάθεση. Γι’ αυτό λοιπόν, πριν κάνεις αυτή την επιπλέον αγορά, σκέψου εάν πιάνουν τα χεράκια σου και μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου!
Δες επίσης : Φτιάξτο μόνη σου: 20 Έξυπνες κατασκευές από παλέτες!
Η φοιτητική ζωή είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Τώρα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις το δικό σου φοιτητικό σπίτι, μερικές συμβουλές θα σε καθοδηγήσουν. Δες παραπάνω μερικές οδηγίες από μια παλιά φοιτήτρια σε επαρχιακή πόλη και ετοιμάσου να φτιάξεις το πιο ωραίο φοιτητικό σπίτι!
The post 5 Tips για εσένα που ετοιμάζεις ένα φοιτητικό σπίτι! appeared first on ediva.gr.
Το Διαβάσαμε 5 Tips για εσένα που ετοιμάζεις ένα φοιτητικό σπίτι!
Κοινοποιήστε: