Ο ιαπωνικός δορυφόρος καιρού, HIMAWARI-8, κατέγραψε δύο εκρήξεις υψηλού επιπέδου στις 16 Μαΐου, και οι δύο σημειώθηκαν στην Ινδονησία, όπως ανέφερε η Electroverse .
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-evKNdJkeHw]
Η πρώτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Ibu – ένα σχετικά νέο ηφαίστειο με μόνο 3 αξιοσημείωτες εκρήξεις. το 1911, το 1998 και το 2008 – και επιβεβαιώθηκε από το συμβουλευτικό κέντρο ηφαιστειακής τέφρας (VAAC), ο Δαρβίνος, ο οποίος προειδοποίησε για ένα λοφίο τέφρας που ανέρχεται σε περίπου 45.000 πόδια (13,7 χλμ.).
Η δεύτερη έκρηξη υψηλού επιπέδου έλαβε χώρα λίγες ώρες αργότερα στο Semeru – ένα πολύ ενεργό ηφαίστειο με ιστορία εκρήξεων.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UHYzspTxB8k]
Επιπλέον, και όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από το VolcanoDiscovery.com , οι ενεργές ροές λάβας παραμένουν ενεργές στη νοτιοανατολική πλευρά του Semeru, επί του παρόντος μήκους περίπου 4.921 ft (1,5 km) (από το πρωί της 18ης Μαΐου) .
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-tYiFEr9i90]
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com
Η Κάτλα είναι το τελευταίο ηφαίστειο εδώ που δείχνει σημάδια ανάδευσης και έχει βιώσει αρκετά μεγάλο αέριο τις τελευταίες ημέρες.
Επιπλέον, η σεισμική δραστηριότητα κάτω από το μεγάλο ηφαίστειο που καλύπτεται από πάγο έχει επίσης αυξηθεί και αυτή η δραστηριότητα προκαλείται πιθανώς από ενέσεις νέου μάγματος που εισέρχονται στον θάλαμο.
Κοινοποιήστε: