16 January, 2019
Home / Υγεια  / 22 Σοκαριστικές Εξομολογήσεις Γιατρών για τους Πιο Ανόητους Ασθενείς που έχουν Εξετάσει.

22 Σοκαριστικές Εξομολογήσεις Γιατρών για τους Πιο Ανόητους Ασθενείς που έχουν Εξετάσει.

1. “Μια γυναίκα ήρθε για έλεγχο με το 6 μηνών μωρό της και στο μπιμπερό φαινόταν να έχει σοκολατένιο γάλα. Έτσι ο γιατρός εξήγησε ευγενικά ότι δε θα έπρεπε να δίνει στο μωρό σοκολατένιο γάλα. Σε κάποιο σημείο τον διακόπτει και λέει, “Α αυτό δεν είναι σοκολατένιο γάλα. Είναι καφές! Το λατρεύει!’”

2. “Μία ασθενής ήρθε για εξετάσεις για αφροδίσια νοσήματα. Ήταν πολύ αναστατωμένη και έλεγε ότι έχει μονάχα ένα σύντροφο. Συνεχίζοντας τη συζήτηση, αποκάλυψε ότι ακόμα και αν ο σύντροφός της κοιμόταν με άλλα άτομα δεν είχε σημασία “γιατί χρησιμοποιεί προφυλακτικό κάθε φορά και φροντίζει να το πλένει πολύ καλά μετά τη χρήση.’”


3. “Σε μια γυναίκα θα γινόταν εγχείρηση ακρωτηριασμού ενός ποδιού της και της έδωσαν να συμπληρώσει υπεύθυνες βεβαιώσεις. Ο γιατρός τη ρώτησε αν χρειάζεται χρόνο για να το σκεφτεί. Εκείνη φαινόταν ήρεμη και σαν να μη νοιαζόταν τι θα γίνει. Ο γιατρός υποψιάστηκε και τη ρώτησε γιατί δεν ανησυχεί. Εκείνη απαντάει ότι ας κάνουν ό, τι χρειάζεται γιατί το πόδι θα ξαναμεγαλώσει.”

4. “Μια ασθενής μπαίνει μέσα και είναι αναστατωμένη. Είναι έγκυος και δε καταλαβαίνει το λόγο που έμεινε έγκυος, καθώς παίρνει αντισυλληπτικά χάπια. Μετά από ερωτήσεις, ανακαλύπτω ότι παίρνει τα χάπια μόνο τις μέρες που είναι $eξουαλικά δραστήρια και όχι τις υπόλοιπες μέρες.”

5. “Μια ασθενής έρχεται με το φίλο της. Είναι αναστατωμένοι και οι δύο, και σα να πρόβλεψα την εγκυμοσύνη. Το πρόβλημα; Τα χάπια ενοχλούσαν το στομάχι της κοπέλας, και έτσι ο θαρραλέος φίλος της αποφάσισε να τα παίρνει εκείνος για χάρη της.”

6. “Εξηγούσα τη θεραπεία στον σύζυγο μιας ασθενούς που θα έπαιρνε εξιτήριο. Συνέχισε να συμφωνεί μαζί μου, αλλά κατάλαβα ότι “ταξίδευε αλλού”. Αποδείχτηκε ότι περιέγραφα τα χάπια ως “ταμπλέτες” και δεν είχε ιδέα τι ήταν.”

7. “Μετά τον έλεγχο του ιστορικού της ασθενούς και βλέποντας ότι είχε διαβήτη…
Εγώ: Έχετε κάποια ιατρική πάθηση;
Ασθενής: Όχι.
Εγώ: Είστε σίγουρη, δεν σας έχουν πει ποτέ ότι έχετε κάποια πάθηση;
Ασθενής: Ποτέ
Εγώ: Τι φάρμακα παίρνετε;
Ασθενής: Ινσουλίνη…για τον διαβήτη μου;”

8. “Σε μια κλινική έπρεπε να εξηγήσω σε μια μητέρα ότι θα έπρεπε να βουρτσίζει τα δόντια της 4χρονης κόρης της. Η κόρη ήρθε επειδή πονούσε ο λαιμός της. Όταν άνοιξα το στόμα της και χρησιμοποίησα μια λαβίδα για να δω το λαιμό της, το κοριτσάκι ούρλιαξε και η λαβίδα χτύπησε πάνω στα ούλα της. Πετάχτηκε παντού πύον και εξαιτίας σοβαρής μόλυνσης έπρεπε να αφαιρεθούν όλα τα δόντια του κοριτσιού.”

9. “Μια μεσήλικη κυρία πριν την εγχειρήσουμε μας είπε ότι έχει αλλεργία στο λάτεξ. Όλοι φρικάραμε γιατί σχεδόν τα πάντα είναι από λάτεξ, και έτσι την πάμε σε άλλη αίθουσα που δεν έχει καθόλου λάτεξ υλικά. Όταν συνήλθε τη ρώτησα τι αντίδραση έχει στο λάτεξ. “Δε μ” αρέσει ο ήχος που κάνουν τα λάτεξ γάντια αγαπητή μου.’”

10. “Ένας 20χρονος ασθενής έρχεται στα επείγοντα. Μπαίνω μέσα να τον εξετάσω και βλέπω πως είναι πολύ στεναχωρημένος. Διηγείται μια ιστορία πως κοιμήθηκε με μια κοπέλα, δεν χρησιμοποιησε προφύλαξη, και παρατήρησε πως είχε ένα “πλαστικό κουτί δίπλα.” Όταν εκείνη του εξήγησε πως είναι ινσουλίνη, εκείνος τρομοκρατήθηκε. Ήρθε αμέσως στο νοσοκομείο για να εξεταστεί για διαβήτη.”

11. “Όχι η αρραβωνιαστικιά μου δε θέλουμε η κόρη μας να κάνει κανένα εμβόλιο, βιταμίνες ή σταγόνες ματιών. Είναι δηλητήριο. Τσιμπώντας την με τη βελόνα είναι χειρότερο από κάθε κρυολόγημα.” Στη συνέχεια οδήγησε τη νεογέννητη κόρη του σπίτι σε ένα αμάξι που έζεχνε από τσιγάρα και κάναβη.

12. “Να μη φάει ή μη πιει τίποτα μετά τα μεσάνυχτα” πριν η 3χρονη κόρη του κάνει εγχείρηση το επόμενο πρωί για αμυγδαλές. Ενώ διασωληνώναμε τη κόρη του έκανε εμετό αυγά, που προκάλεσαν αναρρόφηση στους πνεύμονες. Η καρδιά της σταμάτησε, της έκανα μαλάξεις στη καρδιά για 25 λεπτά. Την επαναφέραμε, και τη μεταφέραμε στην εντατική. Η απάντηση του πατέρα…’Μου είπε ότι πεινούσε. Σκέφτηκα ότι ήσασταν σκληρός απέναντί της. Μάλλον κάτι της κάνατε εσείς.”

13. “’Είχα άσθμα μικρός γι” αυτό σταματήστε να μου λέτε πως να μεγαλώσω τη κόρη μου, επειδή νομίζετε ότι είστε πιο έξυπνος από εμένα.” Φεύγει από το νοσοκομείο. Επιστρέφει 2 ώρες αργότερα με την εξάχρονη κόρη να εισάγεται στην εντατική με πνευμονική ανεπάρκεια.

14. “Έπρεπε να εξηγήσω σε μητέρα ασθενή ότι ο λόγος που ο γιος της πάθαινε αλλεργίες οφειλόταν στο φυστικοβούτυρο που του έβαζε στο σάντουιτς κάθε μέρα και ήταν αλλεργικός στα φιστίκια. Εκείνη ειλικρινά δε γνώριζε ότι είναι καν συστατικό, και το αγόρι ήταν γυμνάσιο και δε του έκοψε να το καταλάβει και ο ίδιος.”

15. “Μια φορά είχα ασθενή που συνταγογράφησα ένα σπρέι εισπνοής για την αλλεργία που είχε στη γάτα του. Επέστρεψε μια εβδομάδα αργότερα λέγοντας ότι δεν υπάρχει βελτίωση. Αποδείχτηκε ότι έριχνε το σπρέι στη γάτα του.”

16. “Όταν συνταγογραφούμε αυτοκόλλητα με οιστρογόνα θεωρείται αυτονόητο να κολλάς ένα αυτοκόλλητο και να βγάζεις το παλιό. Μια ασθενής λοιπόν μου έλεγε ότι δεν έχει άλλο χώρο για να κολλήσει και της εξήγησα τι έπρεπε να κάνει. Ήταν πολύ διασκεδαστικό!”

17. “Αναγκάστηκα να ενημερώσω μερικούς άντρες ασθενείς ότι το προφυλακτικό πρέπει να καλύπτει μονάχα το μόριο και όχι να το τραβάνε μέχρι τους όρχεις.”

18. “Η καλύτερη φίλη της μητέρας μου είναι νοσοκόμα και εργάζεται σε περιοχή με μεγάλη εγκληματικότητα με συμμορίες. Έχει εξηγήσει πολλές φορές σε μέλη οικογενείας αποθανόντων ότι δε μπορεί να γίνει μεταμόσχευση εγκεφάλου αν σε πυροβολήσουν στο κεφάλι.”

19. “Έπρεπε να εξηγήσω σε μια έξαλλη μητέρα ότι η μη τραυματική κολπική αιμορραγία που συνοδεύεται με πόνους είναι φυσιολογική σε ένα 12χρονο κορίτσι. Προσπάθησα να της δώσω να καταλάβει πότε ήταν ο τελευταίος εμμηνορυσιακός κύκλος της κόρης της και εκείνη υστερικά απάντησε “δεν έχει εμμηνορυσιακό κύκλο, είναι μόλις 12!’”

20. “Είμαι οφθαλμίατρος. Μόλις σήμερα, έπρεπε να πω σε ασθενή που δε πρέπει να συνεχίσει να φορά φακό που έχει πέσει στη τουαλέτα.”

21. “Μια φορά είχα έναν ασθενή με διάγνωση καρκίνου, που ήταν σε κατάθλιψη που δε μπορούσε να βλέπει άλλο την οικογένειά του. Μπερδεύτηκα γιατί είχα μιλήσει με τη σύζυγο και όλη την οικογένεια και φαίνονταν να τον στηρίζουν και δεν υπήρχε καμιά ένδειξη για οικογενειακά προβλήματα. Αποδείχθηκε ότι ο ασθενής είχε καταλάβει ότι το “γενετικό” και η οικογενειακή ιστορία σήμαινε κάτι “μεταδοτικό”, και συμπέρανε ότι έπρεπε να μείνει μακριά από τους δικούς του για να μη τους κολλήσει.”

22. “Όταν ήμουν γιατρός στο στρατό, είχα έναν ασθενή που τον τσίμπησε αράχνη και το σημείο πρήστηκε σε μέγεθος μπαλάκι του τέννις και άρχισε να νεκρώνει. Αντί να ψάξει ιατρική βοήθεια το έδεσε και έβαζε απολυμαντικό χεριών. Τον συμβούλεψα να μείνει στα όπλα του και εγώ θα κάνω το γιατρό.”

Credit: 9gag.com

The post 22 Σοκαριστικές Εξομολογήσεις Γιατρών για τους Πιο Ανόητους Ασθενείς που έχουν Εξετάσει. appeared first on LINE LIFE.

22 Σοκαριστικές Εξομολογήσεις Γιατρών για τους Πιο Ανόητους Ασθενείς που έχουν Εξετάσει.