Στην εποχή που η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται, το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρει κάποιος χιλιάδες πληροφορίες στο διαδίκτυο για ότι και αν αναζητά. Από συνταγές για τις πιο νόστιμες πίτες, μέχρι μυστικά για λαμπερά μαλλιά, αλλά και τις θεωρίες της παγκόσμιας συνωμοσίας.
Κάποιες φορές όμως, προκειμένου να φτάσει κανείς στην πηγή των πληροφοριών που τον ενδιαφέρουν, μιας και η ποσότητα τους είναι τεράστια, θα σπαταλήσει πολύ χρόνο. Για να μην καθυστερείτε άσκοπα λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις, διαβάστε παρακάτω 10 τρόπους για αναζήτηση πληροφοριών από το Google, που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε ταχύτατα στα ακριβή αποτελέσματα που θέλετε!
1. Χρησιμοποιήστε το “ή” σε περίπτωση που δεν θυμάστε το σωστό όνομα ή τη σωστή λέξη, π.χ. Jennifer Aniston ή Lawrence.
2. Κάντε την αναζήτηση που θέλετε χρησιμοποιώντας συνώνυμα της λέξης σας, μαζί με αυτό το σύμβολο ανάμεσα τους, “~”.
3. Αν αναζητάτε ένα ωραίο άρθρο που διαβάσετε σε κάποιο ιστοσελίδα αλλά δεν θυμάστε τον τίτλο του, απλώς γράψτε το όνομα της ιστοσελίδας μαζί με μια λέξη κλειδί από εκείνο.
4. Όταν δεν θυμάστε κάποια λέξη ή τα ψηφία ενός αριθμού που ψάχνετε, απλώς βάλτε έναν αστερίσκο δίπλα τους “*” και θα εκτιμήσετε τη δύναμη του.
5. Όταν σας λείπουν πολλές λέξεις από φράσεις που ψάχνετε, χρησιμοποιήστε τη λέξη AROUND και κολλητά της γράψτε σε παρένθεση των αριθμό των λέξεων που σας λείπουν, π.χ. AROUND(3).
6. Σε περίπτωση που ψάχνετε πληροφορίες για ένα γεγονός, καλό θα είναι να βάλετε στην αναζήτηση και ένα χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτό συνέβη, π.χ. Επιστημονικές Ανακαλύψεις 1990-2000.
7. Αν θέλετε να βρείτε τον τίτλο ενός άρθρου ή μιας ταινίας και ενός τραγουδιού, πριν από τη λέξη κλειδί που έχετε γράψτε “intitle:”, χωρίς κενό ανάμεσα τους.
8. Αν βρήκατε μια ιστοσελίδα που σας άρεσε και θέλετε να δείτε και άλλες παρόμοιες γράψτε στην αναζήτηση “related:” και από δίπλα χωρίς κενό το όνομα της ιστοσελίδας.
9. Αν έχετε ολόκληρες φράσεις από αυτό που ψάχνετε, πληκτρολογήστε τις στην αναζήτηση χωρίς εισαγωγικά σύμβολα.
10. Για να γλυτώσετε χρόνο από περιττές πληροφορίες στα αποτελέσματα της αναζήτησης σας, μπορείτε πριν την κάνετε να γράψετε τις λέξεις που δεν θέλετε να εμφανιστούν σχετικά με τις πληροφορίες σας, βάζοντας μπροστά με ένα κενό ένα “-“, π.χ. ενδιαφέροντα βιβλία -αγορά.
Κοινοποιήστε: