Ζάν Ἀντουάν Βαττώ «προσκύνημα στά Κύθηρα» |
Η θάλασσα των Κυθήρων είναι η γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης κατά το μύθο του Ησιόδου. Η Γη θέλοντας να τιμωρήσει τον άνδρα της Ουρανό για όσα κακά της είχε προκαλέσει, κάλεσε τα παιδιά τους και ζήτησε να θανατώσουν τον πατέρα τους. Ο Κρόνος πήρε από τα σπλάχνα της μητέρας του ένα δρεπάνι και τον θανάτωσε κόβοντας τα γεννητικά του όργανα. Εκείνα έπεσαν στη θάλασσα των Κυθήρων και έγιναν μικρά νησάκια (ίσως οι Δραγονάρες). Το αίμα πέφτοντας, άγγιξε τον αφρό της θάλασσας και μέσα από την ένωση αυτών των δύο στοιχείων γεννήθηκε η Ουράνια Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα. Δεν έμεινε στα Κύθηρα. Μέσα σε ένα μεγάλο κοχύλι ταξίδεψε μέχρι την Κύπρο όπου και έμεινε.(ἐδῶ)
Ο Όμηρος το αναφέρει στο επικό του έργο, την Ιλιάδα (η Κυθέρεια θεά του έρωτα τροφός), όπου η θεά Αφροδίτη, η θεά του Έρωτα, ταυτίζεται με το νησί και παίρνει το όνομα Κυθέρεια…ο Ηρόδοτος, ο Διόνυσος, ακόμα και ο Αριστοτέλης που παραδέχεται ότι το νησί λεγόταν Πορφυρούσα – λόγω της επεξεργασίας πορφύρας, αλλά στις μέρες του λεγόταν Κύθηρα, και ο Ξενοφώντας στα Ελληνικά του χρησιμοποιεί τον όρο Κυθηρία γη…. στην Κύπρο υπάρχει περιοχή Κυθραία ή Κύθρα, όπου βρέθηκαν αγάλματα της θεάς Αφροδίτης, ενώ η κοινή ονομασία της περιοχής είναι Τζυρκά, η σύνδεση και η συσχέτιση με το Κύθηρα – Τσιρίγο είναι μοιραία! (ἐδῶ)
Σάντρο Μποτιτσέλι « Ἡ γέννησις τῆς Ἀφροδίτης» |
Ο Ισίδωρος (γεωγράφος του Α΄ μ.Χ. αιώνα) υποστήριξε μια ανατρεπτική άποψη, ότι δηλαδή το νησί έλαβε το όνομά του από την Κυθέρεια Αφροδίτη και όχι το αντίστροφο. Μάλιστα, μίλησε πρώτη φορά για τη σημασία του ρήματος κεύθω και τη σχέση του με τη θεά και το νησί. Κεύθω σημαίνει κρύβω τον έρωτα, ενώ εκείνοι που κάνουν έρωτα στο νησί (στο μέρος εκείνο, δηλ. τα Κύθηρα), ανακαλύπτουν το κρυμμένο ερωτικό πάθος.(ἐδῶ)
Κι ενώ μόνο το 1/20 των βέρων Τσιριγωτών κατοικεί σήμερα στο νησί, πάρα πολλοί «ξένοι» από την Αθήνα, την Πελοπόννησο και την Ευρώπη βρήκαν στα Κύθηρα το προσωπικό τους λημέρι και καταφύγιο. Δεν είναι τυχαίο που στον τόπο αυτό οι οικονομικοί μετανάστες ζουν σε απόλυτη αρμονία με τους ντόπιους, οι οποίοι παραδέχονται ανοιχτά τη συμβολή των πρώτων στην ανάπτυξη του νησιού.(ἐδῶ)
«…πολιτικά διαθέτουν το –απίστευτο για την εποχή μας– καθεστώς της Εγχωρίου Περιουσίας που κληροδοτήθηκε από τους Άγγλους και σύμφωνα με το οποίο οτιδήποτε δεν είναι ιδιωτικό ανήκει στην «Εγχώριο» και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Το κράτος, με λίγα λόγια, δεν έχει αξιώσεις για τις μη ιδιωτικές εκτάσεις και ακίνητα, τα μοναστήρια ή τα κοντινά νησάκια (όπως η Χύτρα) – τον λόγο έχει η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, που εκπροσωπεί την κοινωνία του νησιού…»(ἐδῶ)
Η Εγχώριος Περιουσία είναι η μη ιδιωτική περιουσία των Κυθήρων και Αντικυθήρων, που χαρακτηρίζεται κοινή και διακοινοτική. Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η περιουσία αυτή ανήκει στο Δημόσιο (η λεγόμενη δημόσια περιουσία), ειδικά στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα το Δημόσιο δεν έχει κανένα δικαίωμα κυριότητας σε καμία μη ιδιωτική έκταση, ούτε στα δάση, ούτε στα κοινόχρηστα του άρθρου 967 Αστικού Κώδικα (αιγιαλός, παραλία, δρόμοι, πλατείες, πηγές, λιμάνια, κ.λπ.). Η Εγχώριος Περιουσία ανάγεται στους θεσμούς που ίδρυσαν στα Επτάνησα οι Άγγλοι και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και νομικό πλαίσιο (ΕΔΩ)
φωτό |
Οἱ οἰκογένειες Λεοντσίνη (Leoncini) και Κασιμάτη (Cassimati), που προέρχονταν η πρώτη, όπως παραδίδεται, από τη Βενετία και η δεύτερη από την Κρήτη, συναντώνται αρχικά να είναι εγκατεστημένοι στη Χώρα (νεότερη πρωτεύουσα του νησιού, «Κύθηρα»). Αξιώματα στη διοίκηση του νησιού αναλαμβάνουν μέλη των οικογενειών τους, από τις οποίες η πρώτη υφίσταται στα Κύθηρα, τουλάχιστον από το έτος 1573 και η δεύτερη από το έτος 1316…μεταγενέστερα εγκαθίστανται και στο Κεραμουτό ή Κεραμωτό (τό λεγώμενο Ἀρχοντοχώρι)…με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν ικανή κτηματική περιουσία και στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμουτού…Η διασπορά μελών κλάδων της οικογένειας Λεοντσίνη θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της μετανάστευσης των Κυθήρων στη Μ. Ασία και στην Αίγυπτο, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στις Ινδίες και στη Νότιο Αφρική, όπως και, στο πλαίσιο της εσωτερικής μετανάστευσης, εντός της Ελλάδος, στα μεγάλα αστικά κέντρα…
Ήδη από το έτος 1573, μέλος της οικογένειας Λεοντσίνη συγκαταριθμείται στον κατάλογο των τριάντα περίπου μελών του «Συμβουλίου των Cittadini» (Συμβούλιο της Κοινότητας των «Ευγενών» των Κυθήρων)… στον Τζάνε (Τζουάνε) Leoncini, είχε ανατεθεί το αξίωμα του φρουράρχου του Κάστρου της Χώρας (του Καπετάνιου του Βούργου).
Τίτλοι ευγενείας όμως χορηγήθηκαν από τη Βενετία σε μέλη και των δύο οικογενειών, Κασιμάτη και Λεοντσίνη, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των τριάντα περίπου αρρένων μελών οικογενειών, που συγκρότησαν το πρώτο Συμβούλιο της «Κοινότητας των “Ευγενών”» από τους cittadini της Χώρας των Κυθήρων…λόγω της μόνιμης αυτής εγκατάστασής τους, αποδόθηκε και η παραλλήλως χρησιμοποιούμενη ονομασία του χωριού ως «Αρχοντοχώρι», αλλά και επειδή δεν απώλεσαν, με την μόνιμη μετακίνησή τους στην κυθηραϊκή ύπαιθρο, τους τίτλους και τα προνόμια της κοινωνικής τους τάξης(των cittadini-αστών).
Συγκεκριμένα, οι cittadini-αστοί (οικογένειες Λεοντσίνη και Κασιμάτη) του χωριού Κεραμουτού αναγράφονται στις απογραφές που μνημονεύθηκαν (από το έτος 1753 έως το 1814) με την ίδια κοινωνική κατάταξη που είχαν και στη Χώρα, πριν δηλαδή μετακινηθούν στο Κεραμουτό, προφανώς επειδή προέρχονταν από δύο εξέχουσες, κατά την περίοδο εκείνη, οικογένειες της Χώρας. Σημειώνεται όμως και μία περίπτωση ακόμη, αυτή του Νικολάου Καλούτση του Δράκου, ο οποίος απογράφεται στην ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού τα έτη 1772 και 1784, χωρίς ωστόσο να ανευρίσκονται περισσότερα πληροφοριακά στοιχεία για την τύχη αυτού του κλάδου της οικογένειας Καλούτση στο Κεραμουτό…
Από τους καταλόγους των απογραφών του 18ου και του 19ου αιώνα έχουν καταγραφεί τα αξιώματα και τα επαγγέλματαικανού αριθμού ανδρών-αρχηγών οικογενειών του χωριού, τα οποία κατέχουν μέλη-άνδρες κλάδων των οικογενειών Λεοντσίνη, Κασιμάτη και Χαρατζά (προεστοί-δημογέροντες, επιστάτες διοικητικών διαμερισμάτων) όσο και στρατιωτικά και της Πολιτικής Αστυνομίας (εκατόνταρχοι, πενήνταρχοι, δέκαρχοι, κοντόσταυλοι, κ.ά.). (Ἀπό ἐδῶ)
Η οικογένεια του βουλευτή Κυθήρων Στυλιανού Κασιμάτη
φωτό |
Ο γενάρχης της οικογένειας, Ιούλιος Κασιμάτης ζούσε στο Κάστρο το δεύτερο μισό του 17ου αι. και είχε σχέσεις με όλη την πνευματική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, όπως φαίνεται από τα συνοικέσια και τις κουμπαριές με Βενετούς Προνοητές, γουβερναδόρους, αξιωματούχους και άλλους διαπρεπείς της εποχής…
Ο Δημήτριος, του οποίου οι απόγονοι φθάνουν μέχρι τις μέρες μας, παντρεύτηκε την Αυρηλία Καλούτση- Μαχαιριώτη…Ο μεγαλύτερος γιος, ο Εμμανουήλ, έγινε ραγγιονάτος, αρχιλογιστής, μεγάλο αξίωμα επί Ενετοκρατίας, που ισοδυναμούσε με το αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών. Ο Εμμανουήλ παντρεύτηκε την Αικατερίνη Βενεροπούλα, κόρη του Δομήνικου Βενέρη, από την οικογένεια των πανίσχυρων φεουδαρχών…
ο Βαλέριος, πήρε το όνομά του νονού του, του Βενετού Προνοητή Βαλέριου Ατλέμη το 1722. Έλαβε κι αυτός το αξίωμα του ραγγιονάτου και παντρεύτηκε τη Τζαννέτα Σαλαμοπούλα, κόρη του Τζάν-Μάρκο Σαλαμόν, που έζησε στα Κύθηρα και ήταν αδελφός του πάππου του εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού...Ο Βαλέριος, για τον οποίο ο χρονικογράφος Γρηγόριος, ιερομόναχος, Λογοθέτης γράφει, ότι έκανε πολλές αδικίες εις τους κατοίκους, απέκτησε 3 κόρες, την Αυρηλία- Δρακούλα, τη Ρεγγίνα και την Αικατερίνη. Η Δρακούλα παντρεύτηκε το ντετορή Εμμανουήλ Στάη, η Ρεγγίνα το ντοτορ Ιωάννη Μαχαιριώτη και η Αικατερίνη το Τζαννέτο Κλάδο… ο Τζαννέτος και ο Παναγιωτάκης, έπεσαν θύματα της λαϊκής αγανάκτησης στο πανηγύρι του αγίου Θεοδώρου στις 12 Μαϊου 1799 και ελιθοβολήθησαν, διότι κατά το χρονικογράφο Λογοθέτη «ήτον και οι δύο σκανδάλων πολλών αίτιοι εις τους χωρικούς»…
ο Ιούλιος, ήταν ο πανίσχυρος Διευθυντής της Εκτελεστικής Αστυνομίας επί Αγγλοκρατίας….ο Στυλιανός, σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για ένα διάστημα στη Σύρο….Στη συνέχεια επολιτεύθη και εξελέγη βουλευτής Κυθήρων κατά το 1874-75, 1879- 81 και 1881-1885, ενώ διετέλεσε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το 1875, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων…
Γρηγόριος Π. Κασιμάτης
…όταν αρρώστησε ο Παπάγος, ζήτησε να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας η νέα γενιά. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, στην οποία τέλεσε ιδρυτικό μέλος και η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του κόμματος. Επί κυβερνήσεων Καραμανλή διετέλεσε υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου και υπουργός Παιδείας. Συνολικά ο Γρηγόριος Κασιμάτης διετέλεσε δεκατέσσερις φορές υπουργός.
φωτό |
Ο Γεώργιος Ι. Κασιμάτης (1932) είναι διακεκριμένος Έλληνας νομικός, πολιτειολόγος και πανεπιστημιακός, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που διετέλεσε πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.(ἐδῶ)
Από τον Οκτώβριο του 1981 έως τον Δεκέμβριο του 1988 ήταν διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, και έβαλε τη σφραγίδα του σε σημαντικά ζητήματα…(ἐδῶ)
Ο Παπανδρέου ήθελε να εδραιωθεί ως ο Απόλυτος και Παντοτινός ‘Αρχων της Ελλάδας και για να το πετύχει αυτό, χρειαζόταν ρευστό. Αφήνει κατα μέρος τις παπαρδελιές του περί αποχώρησης της χώρας απο την ΕΟΚ και ρίχνει το σύνθημα για την καταβρόχθηση των επιδοτήσεων της κοινότητας απο ημετέρους και κοινωνικοποιημένες επιχειρήσεις. Κι όταν αυτά τελειώνουν γρήγορα, όπως ήταν φυσικό, αρχίζει ο άκρατος δανεισμός. Δανεισμός απο οποιονδήποτε μπορούσε να μας δανείσει. Και μιλάμε για πακτωλό δισεκατομμυρίων δολλαρίων, με αποτέλεσμα το χρέος το 1985, σημείο χρονικά καθοριστικό για την μετέπειτα πορειά της οικονομίας μας, να έχει χτυπήσει «κόκκινο», φτάνοντας το απίστευτο 58,9% επι του ΑΕΠ… Και με τη λύση της…αναχρηματοδότησης του «σοφού» Σημίτη και του Παπανδρέου, το χρέος τέλη του 1989 (με τη συμβολή ασφαλώς και του σκανδάλου Κοσκωτά), είχε φτάσει στο απίστευτο νούμερο του 81,45% του ΑΕΠ!!! (ἐδῶ)
Στις 10 Δεκεμβρίου 1988 ο Γ. Κασιμάτης παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από την κορύφωση της διαμάχης του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μένιο Κουτσόγιωργα, για τον νομικό χειρισμό της υπόθεσης Κοσκωτά…Ο Κασιμάτης υποστήριξε ότι ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκόταν επί δύο μήνες στο Λονδίνο λόγω των προβλημάτων της υγείας του, ο Κουτσόγιωργας χειρίστηκε αυθαίρετα και παράνομα το νομικό σκέλος της υπόθεσης…και στην συνέχεια, μετά την διαφυγή του Κοσκωτά τον Νοέμβριο, επέρριπτε την ευθύνη στον Κασιμάτη και το Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού με διαρροές...(ἐδῶ)
Ὅταν τό πλοῖο κάνει νερά…
φωτό |
Το 1986, ο τότε υπουργός Εμπορίου Γιώργος Κατσιφάρας απέστειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος το έγγραφο ΕΠ/1315/168, σύμφωνα με το οποίο οι πωλήσεις της εταιρείας MOTOR OIL του Βαρδή Βαρδινογιάννη στο ελληνικό Δημόσιο έπαυαν να θεωρούνται εξαγωγές. Με αυτό το έγγραφο ο Κατσιφάρας «πέταξε έξω» την MOTOR OIL από όλη την ελληνική αγορά, καθώς η MOTOR OIL ήταν υποχρεωμένη, βάσει νόμου, «να εξάγει το σύνολο των προϊόντων της από την διύλιση του αργού πετρελαίου».
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ευνοηθεί η εταιρεία PETROLA του Γιάννη Λάτση, η οποία κατέστη αποκλειστικός προμηθευτής του ελληνικού Δημοσίου σε πετρελαιοειδή, καθώς ο Κατσιφάρας στην περίπτωση της PETROLA επέτρεψε να θεωρούνται ως εξαγωγές οι πωλήσεις στο ελληνικό Δημόσιο.
Τελικά τον Ιανουάριο του 1987, ο Κασιμάτης γνωμάτευσε ότι «η εξάρτηση των αναγκών σε πετρελαιοειδή του Ελληνικού Δημοσίου και γενικά της εσωτερικής αγοράς από έναν Έλληνα προμηθευτή αντί δύο ανταγωνιστών όχι μόνο δεν εξυπηρετεί, αλλά μάλλον είναι δυσμενές για το δημόσιο συμφέρον» καθώς και ότι «δεν συντρέχει νόμιμος λόγος διαφορετικής μεταχείρισης των δύο ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων και το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποκαταστήσει την ισότητα όρων ανταγωνισμού με ίση μεταχείριση των δύο εταιρειών», προτείνοντας ουσιαστικά την επαναφορά στους δύο προμηθευτές, όπως ίσχυε πριν από την παρέμβαση του Κατσικάρης.(ἐδῶ)
Μέ ἄλλα λόγια,τά «ἔπιασε» ὁ Λάτσης γιά ἕνα διάστημα (πιθανῶς κάτι χρειαζόταν τότε…) καί μετά μπῆκε καί πάλιν ὁ Βαρδινογιάννης στό …παιχνίδι…τῇ συνδρομῇ τοῦ Κασιμάτη… Μιά ὅμορφη παρέα ὅλοι τους,εἴπαμε…
Γιατί μιλᾶμε γιά Κασιμάτηδες,ὄχι ἀστεῖα… Τρεῖς στόν γύρω τόν εἶχαν τόν Ἀνδρέα. Τρία α΄ἐξαδέλφια ! Ὁ Γιῶργος πού ἀναφέραμε,ὁ Γρηγόρης ἀπό παλιά (ἱδρυτικό στέλεχος τοῦ ΠΑΚ καί ΠΑΣΟΚ,παρακαλῶ :
Ο Γρηγόρης Κασιμάτης (1922 – 2004) ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδος, και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά και Νήσων, και γενικός γραμματέας στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Είναι κυρίως γνωστός για τις μηνύσεις που υπέβαλε κατά των πρωταιτίων της χούντας των συνταγματαρχών μαζί με άλλους δικηγόρους (Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Φοίβος Κούτσικας κ.α.) που οδήγησαν σε μακρόχρονες ποινές φυλάκισης για τους πραξικοπηματίες. (ἐδῶ)καί ἐδῶ
Ναί,ναί γνωστός ἀπό τίς μηνύσεις κατά τῶν Ἀπριλιανῶν,παρέα μέ τόν καπετάν Βαργιάννη τοῦ ΕΛΑΣ, Γιαννόπουλο (διοικητής του 1ου Τάγματος του 5ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο Βαργιάννης, ενώ συμμετείχε στα Δεκεμβριανά στο Α΄ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ –ἐδῶ–) ἀντιστασιακό …μεγααάλο καί στήν χούντα καί τόν …ἀριστοκράτη Λυκουρέζο πού στέναξε ἀπό τό καθεστώς τῆς 21ης Ἀπριλίου,στά Λονδίνα καί τά Παρίσια,ὁ φουκαρᾶς…
Ἔ ρέ,μία χούντα τί τούς ἔκανε ὅλους…Ἤρωες καί κρατοῦντες ! ! ! Ποιός ἠττήθη.ἄρα γε ; !
Καί ὁ ἄλλος πρωτοξάδερφος :
Χαράλαμπος Κασιμάτης, Αντιστράτηγος του Ελληνικού Στρατού Ξηράς που διετέλεσε υπασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου και διευθυντής του 2ου Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)
Σήμερα ὁ Γεώργιος Κασιμάτης εἶναι φλογερός …πατριώτης καί δέν ἀφήνει κανάλι γιά κανάλι,συλλαλητήριο γιά συλλαλητήριο ἀπό τά μνημόνια ἕως τήν Μακεδονία…
Ὄχι πώς ἡ σπορά ἔχει τελειώσῃ.Βεβαίως τώρα ἡ …νέα γενιά Κασιμάτηδων κυττάζει περισσότερο …ἀριστερά !
Κασιμάτη Νίνα βουλευτής συριζα
Καί ἄλλοι Κασιμάτηδες ΕΔΩ
Ῥῖξτε καί μία ματιά στά ἐπώνυμα τῶν Κυθηραίων καί θά καταλάβετε …
Κυθηραϊκά επώνυμα. Ιστορική, γεωγραφική και γλωσσική προσέγγιση
Καί πρό πάντων,ἡ καταγωγή τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου ! Αὐτό καί ἄν εἶναι ! ! !
Οι ρίζες της οικογένειας του Ελευθέριου Βενιζέλου στα Κύθηρα και το πέρασμα της οικογένειας Κρεββατά από το νησί
«Ο Βενιζέλος υπήρξε Κρης με αίμα Επτανησιακόν, ή καλύτερα Μοραΐτικο… Μέσα εις τα σπλάχνα του εκοιμάτο Σπαρτιάτης πρόγονος, ο οποίος είχε ζήσει με τας αναμνήσεις του Μυστρά, τους τελευταίους Παλαιολόγους, τον αρματολισμόν της Πελοποννήσου και την καταστροφήν του Ορλώφ και ύστερα οι αναμνήσεις γλυκαίνουν με την ηπίαν ατμόσφαιραν των Κυθήρων, όπου ο πρόγονός του επέρασε πριν να κατασταλάξει εις Κρήτην…»
Ο Κυριάκος Βενιζέλος στα Κύθηρα (1866-1867)
Ῥίζες,λέμε. Ῥίζες βαθιές,ἑλληνικές …Μπενί Σελόν !
…την άφιξη του διάσημου ωκεανογράφου Ζακ Υβ Κουστώ, ο οποίος είχε κληθεί το 1976 από τον Κων. Καραμανλή να κάνει κάποιες ενάλιες έρευνες στην Ελλάδα… .(Σημ. Πελασγ. Θυμᾶστε τήν φιλία Καραμανλῆ -Κουστώ καί ποιόν συνέστησε στόν «Ἐθνάρχη» σέ δεῖπνο πού εἶχαν ἐν Παρισίοις,μία ἡμέρα πρό τῆς ἐλεύσεώς του στήν Ἑλλάδα,στίς 22 Ἰουλίου 1974 ; ΕΔΩ )
..Στα Αντικύθηρα, μάλιστα, μαζί με τον Φαλκό, έμειναν για περίπου 4 ώρες στον βυθό, αναζητώντας ένα μαρμάρινο άλογο, με οδηγό μία μαρτυρία από τη σελίδα 10 της αρχαιολογικής εφημερίδας του 1902.
«Πηγαίνοντας στα Κύθηρα, στον όρμο του Αγ. Νικολάου, εδώ και περίπου δύο αιώνες βρίσκεται ο «Μέντωρ», το δικάταρτο μπρίκι του λόρδου Ελγιν, πάνω στο οποίο μεταφέρονταν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Νοεμβρίου 1976 –την ενδιάμεση δηλαδή μέρα από την εύρεση του εφήβου και του πυγμάχου– όταν η ομάδα Κουστό καταδύθηκε στο ναυάγιο. Ο Λάζαρος Κολώνας κατέβηκε στα περίπου 20 μέτρα. «Σώζονται μόνο μερικά σανίδια από το κάτω μέρος του πλοίου» μας λέει. «Από αρχαία ωστόσο δεν υπήρχε ίχνος» ο Ελγιν με ομάδα δυτών ανέσυρε ό,τι βρέθηκε στον βυθό...(ἐδῶ)
ΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ Ο ΚΟΥΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ;
Υπενθυμίζουμε ότι στο ναυάγιο αυτό έχει βρεθεί το συγκλονιστικότερο μέχρι στιγμής,εύρημα αρχαίας τεχνολογίας (μηχανισμός ἀντικυθήρων),το οποίο ανατρέπει και αναθεωρεί τα όσα νομίζαμε μέχρι στιγμής για τον αρχαίο κόσμο.Τι άλλο άραγε εξίσου σημαντικό να αφαίρεσε ο Κουστώ από το ναυάγιο;
Υπενθυμίζουμε επίσης και τον ύποπτο ρόλο του Κουστώ ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το γεγονός ότι πόντιζε ισραηλινές αρχαιότητες ανοικτά της Κρήτης για να παρουσιάσουν στην συνέχεια τον πολιτισμό των Μινωϊτών ως εβραϊκό,στα πλαίσια των γνωστών πρακτικών ,των “διαφόρων κέντρων”, που προσπαθούν διακαώς με διάφορες ανθελληνικές ψευδοθεωρίες(Ινδοευρωπαίοι,Το αλφάβητο είναι Φοινικικό κ.λ.π.)να παραχαράξουν την Ιστορία και να υποβαθμίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό ,εμφανίζοντας τον ως ένα πολιτισμό δανεικό από την Ανατολία!
Κοινοποιήστε: