Το ψαρονέφρι είναι από τα κομμάτια που θέλουν πολλή προσοχή στο μαγείρεμα γιατί στεγνώνει εύκολα ενώ «ζητά» βαθιά νόστιμες σάλτσες όπως αυτή που σάς προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
- 1 μεγάλο ψαρονέφρι, 1 κιλό περίπου
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
- ½ ποτήρι μπίρα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τo ψαρονέφρι. Παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και φούρνο και ζεσταίνετε μέσα το λάδι και το βούτυρο.
Βήμα 2
Ρίχνετε το ψαρονέφρι και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές σιγά σιγά, γυρίζοντάς το όποτε είναι απαραίτητο. Όταν ροδίσει από όλες τις μεριές το βγάζετε στην άκρη.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ώσπου να γυαλίσει το κρεμμύδι. Βάζετε ξανά το ψαρονέφρι στο τηγάνι και σβήνετε με το μπράντι.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Αναμιγνύετε σε ένα ποτήρι την μπίρα και τη μουστάρδα και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το πού και πού από όλες τις πλευρές.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το ψαρονέφρι στο φούρνο μαζί με το τηγάνι και ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη.
Βήμα 6
Βγάζετε το ψαρονέφρι πάνω σε ξύλο κοπής και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Το κόβετε σε φέτες, πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε σε πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα του τηγανιού και σερβίρετε συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής σας.
ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: