Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
173 views 1 sec 0 Comment

Ψάρι πλακί στο φούρνο

rularulina_xo0ks4zq - 12 Αυγούστου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Ψάρι-πλακί-στο-φούρνο

Το ψάρι πλακί είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για ένα πιάτο που αποπνέει την απλότητα και τη φρεσκάδα των μεσογειακών υλικών, με το ψάρι να είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ συνοδεύεται από ντομάτες, κρεμμύδια, και αρωματικά βότανα. Είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την γευστική απόλαυση, ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου.

Ψάρι πλακί

Υλικά:

  • 1 μεγάλο ψάρι (π.χ. τσιπούρα, λαβράκι) ή 2 μικρότερα
  • 4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Λίγη ρίγανη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Προετοιμασία Ψαριού: Καθαρίστε και πλύνετε το ψάρι. Αλατοπιπερώστε το καλά και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Σοτάρισμα Κρεμμυδιών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν ελαφρώς.
  4. Προσθήκη Ντομάτας και Υλικών: Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τη ρίγανη και το κρασί στο τηγάνι. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει.
  5. Ψήσιμο: Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το ψάρι στο ταψί, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ψήστε το φαγητό στο φούρνο για 30-40 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να είναι καλά μαγειρεμένο.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το ψάρι πλακί ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τη γευστική σάλτσα.

PREVIOUS

Πόσες θερμίδες καίτε με το περπάτημα – Με πόσα βήματα θα χάσετε 1 κιλό;

NEXT

Όλα όσα αλλάζουν όταν βρίσκεις τη σωστή σχέση
Related Post
ΑΑΔΕ:-Στο-«στόχαστρο»-930-πρόσωπα-για-φοροδιαφυγή-–-Ξεκινούν-οι-έλεγχοι-για-ξέπλυμα-χρήματος
8 Ιουλίου 2025
ΑΑΔΕ: Στο «στόχαστρο» 930 πρόσωπα για φοροδιαφυγή – Ξεκινούν οι έλεγχοι για ξέπλυμα χρήματος
Ράνια-Τζίμα:-Η-τρυφερή-ανάρτηση-για-τα-γενέθλια-της-κόρης-της-–-«Γέμισες-την-αγκαλιά-μου»
30 Αυγούστου 2025
Ράνια Τζίμα: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια της κόρης της – «Γέμισες την αγκαλιά μου»
Τραγωδία-στη-Βραζιλία:-Ζευγάρι-πήδηξε-με-το-μωρό-τους-από-τον-7ο-όροφο-για-να-γλιτώσει-από-τη-φωτιά
29 Αυγούστου 2024
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ζευγάρι πήδηξε με το μωρό τους από τον 7ο όροφο για να γλιτώσει από τη φωτιά
Τα-αγέρωχα-άγρια-άλογα-του-δέλτα-του-Έβρου-πεθαίνουν-από-τη-λειψυδρία
16 Ιουλίου 2025
Τα αγέρωχα άγρια άλογα του δέλτα του Έβρου πεθαίνουν από τη λειψυδρία
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved