Μαγειρεύουμε μια συνταγή με παραδοσιακό χαρακτήρα που προέρχεται από την Ευρυτανία, με προϊόντα τομάτας για τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
Υλικά
- 1½ κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
- 1 λάχανο μέτριο, περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας Τοματοπολτό μονής συμπύκνωσης διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
- 5-6 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά μικρή, κόκκινη, πικάντικη
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά το κρέας και το σκουπίζετε. Το αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε στο λάδι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό.
Βήμα 2
Σιγοβράζετε το κρέας για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τον πελτέ και την κόκκινη πιπεριά. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει.
Βήμα 3
Προσθέτετε το λάχανο και λίγο αλάτι ακόμη, αν χρειαστεί, και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το λάχανο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και σκορπάτε από πάνω τριμμένη φέτα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΙΝΑ
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: