
Αυτή τη στιγμή κρατούνται ακόμη 58 όμηροι στη Γάζα
Αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ σχετικά με το γενικό πλαίσιο για την εκεχειρία και τώρα αναμένουν μια τελική απάντηση.
Στην ανακοίνωσή της, η Χαμάς ανέφερε ότι η δομή που ενέκρινε θα διασφαλίσει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός, μια πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, μια ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και μια επιτροπή ανεξάρτητων Παλαιστινίων τεχνοκρατών που θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση του θύλακα από τη Χαμάς μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία.
Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση 10 ζώντων Ισραηλινών ομήρων, καθώς και ενός απροσδιόριστου αριθμού σορών νεκρών ομήρων, σε αντάλλαγμα για έναν συμφωνημένο αριθμό Παλαιστινίων κρατουμένων, των οποίων η απελευθέρωση εγγυάται μεσολαβητές.
Αυτή τη στιγμή κρατούνται ακόμη 58 όμηροι στη Γάζα.
Κοινοποιήστε: