Η Κυριακή του Πάσχα είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες του χρόνου. Είναι μία αφορμή για να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί είτε στο χωριό, είτε σε κάποιο σπίτι στην πόλη να έρθουμε πιο κοντά, να ξεχαστούμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να δημιουργήσουμε μνήμες. Και σίγουρα αυτό που περιμένουμε είναι ο ψήστης να τα ετοιμάσει όλα ιδανικά, δηλαδή το αρνί στη σούβλα ή στον φούρνο. Όλα αυτά, όμως θέλουν τον χρόνο τους και καλώς τον θέλουν, καθώς η Κυριακή του Πάσχα δεν είναι ένα ακόμη μεσημεριανό γεύμα είναι όλη η ημέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το θέμα είναι να είμαστε με τους αγαπημένους μας και να μπορούμε απλά να μη μείνουμε και νηστικοί μέχρι να ετοιμαστούν όλα. Οπότε πρέπει να σκεφτούμε τι θα έχουμε ως ορεκτικά και συνοδευτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ορεκτικά και σαλάτες
Είμαστε όλοι μαζεμένοι, οικογένεια, φίλοι και συγγενείς περιμένοντας το φαγητό. Μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι η ιδανική, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε και μόνο στην κουβέντα μέχρι να τελειώσει ο ψήστης. Αρχικά, ας δούμε, ήδη, τι έχουμε έτοιμο για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα και να έχουμε όσο το δυνατόν και λιγότερο food waste, αλλά και να χρειαστεί λιγότερος χρόνος. Σίγουρα όλοι μας έχουμε βραστά αυγά από την προηγούμενη ημέρα. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε νόστιμες σαλάτες. Για παράδειγμα, μια σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά. Θα αξιοποιήσουμε τα αυγά από την προηγούμενη ημέρα, και θα φτιάξουμε και ωραίο ντρέσινγκ με Μουστάρδα Ομοσπονδία. Μια άλλη ωραία σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι χρειάζονται μόνο δύο υλικά και μουστάρδα για τη σος. Φυσικά, από κανένα τραπέζι δεν λείπουν οι πατάτες είτε στον φούρνο είτε στο τηγάνι είναι απολαυστικές. Μη ξεχάσετε να βάλετε δίπλα και Ομοσπονδία Μαγιονέζα Light. Βουτάμε τις πατάτες μέσα στη μαγιονέζα, πίνουμε λίγο κρασάκι και συνεχίζουμε τις συζητήσεις με την παρέα μας. Αν έχουμε και έτοιμο λίγο από το αρνί μας μπορούμε να φτιάξουμε και ένα αρνάκι ψημένο σε ψωμί θα το συνοδέψουμε με Ομοσπονδία Κέτσαπ.
Συνοδευτικά στα κρεατικά
Φυσικά, πριν κάτσουμε στο τραπέζι μας μπορούμε να ετοιμάσουμε BBQ σάλτσα Ομοσπονδία και να βουτήξουμε μερικά από τα έτοιμα παϊδάκια, που έχουμε είτε αρνίσια είτε κοτόπουλο. Βάζοντας στο τραπέζι μας την Ομοσπονδία το νόστιμο αποτέλεσμα είναι σίγουρο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά αρκεί να έχουμε καλά ψημένο το κρέας μας και να κάνουμε βούτες. Ας μην ξεχνάμε πως επειδή την Κυριακή του Πάσχα έχουμε όλη μας την προσοχή την έχουμε στο σωστό ψήσιμο του κρέατος, δεν χρειάζεται να ζοριστούμε με τα ντιπ. Εξάλλου, η Ομοσπονδία έχει δώσει τις λύσεις και εμείς μπορούμε να τα αναβαθμίσουμε λίγο παραπάνω. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και παραλλαγές έχοντας ως βάση την έτοιμη Μαγιονέζα Ομοσπονδία, για παράδειγμα θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μαγιονέζα με μυρωδικά. Ας είμαστε ελεύθεροι και ας σκεφτούμε τι αρέσει σε εμάς και στους προσκεκλημένους μας. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο. Εξάλλου, σε όλα τα κρέατα αρέσουν οι αρωματικές μαγιονέζες.
Επίσης, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τέλεια dressing για σαλάτες με βάση τη μουστάρδα Ομοσπονδία. Ένα απλό παράδειγμα. Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζανάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί και 1 λίγο ζάχαρη. Θα δέσει ιδανικά με τυριά και σαλάτες. Ακόμη όμως και η κέτσαπ μπορεί να γίνεται ωραιότερη, όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό. Βάζουμε σε ένα μπολ 4 κουτ. σούπας έτοιμη κέτσαπ λίγο κάρυ σε σκόνη και 1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη σε γουδί. Ιδανικό για κρέατα και πατάτες. Βρείτε το δικό σας ντιπ και κάντε το Πάσχα σας ωραιότερο.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: