Ο Δημήτρης Τζιοβάρας μας δίνει όλα τα μυστικά για να έχουμε στο πιάτο μας αρνάκι με πατάτες στην καλύτερή του εκδοχή. Ένα φαγητό που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γαστρονομικής μας παράδοσης και κουβαλά τις μνήμες του οικογενειακού τραπεζιού σε κάθε σπίτι της Ελλάδας. Μαγειρέψτε το σε γιορτινά ή σε κυριακάτικα καλέσματα και συνοδεύστε το με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά.
Υλικά
1,5 κιλό αρνάκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο
15 γρ. ρίγανη
1 κιλό πατάτες
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια στυμμένα
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε το αρνάκι με το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τα μυρωδικά και τον χυμό των 2 λεμονιών (δεν πετάμε τα λεμόνια γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε στο ψήσιμο). Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο ταψί το μαριναρισμένο αρνάκι μαζί με τα υγρά του και αλατίζουμε. Ρίχνουμε στο ταψί και τα στυμμένα λεμόνια, ώστε να δώσουν περισσότερα αρώματα στο αρνί μας.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 2 με 2μιση ώρες. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το αρνί και ψήνουμε για άλλα 30′ στους 190°C.
Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα υγρά του ψητού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να γλασάρουν. Σερβίρουμε το αρνάκι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: