Υπέροχα ρολά κανέλας με νουτέλα. Μια συνταγή για να απολαύσετε πραγματικά με το πρωϊνόκαφέ σας και θα τα λατρέψετε εσείς αλλά θα λατρέψουν και τα παιδιά σας με το γάλα τους ή και σκέτα.
Υλικά συνταγής
10 φέτες λευκό ψωμί του τόστ χωρίς την κόρα
10 κουτ.γλυκού πραλίνα φουντουκιού [νουτέλα]
1 αβγό
1,5 κουτ.σούπας γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουτ.σούπας τριμμένη κανέλα
και βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Απλώστε σε κάθε φέτα ψωμιού ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα ξεκινώντας από τη μία πλευρά απλώνοντας την ποσότητα προς την άλλη. Τυλίξτε το ψωμί σε σφιχτό ρολό.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το γάλα με το αυγό και σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Ζεστάνετε το βούτυρο στο τηγάνι. Βουτήξτε κάθε ρολό στο μείγμα με το γάλα μέχρι να καλυφθεί τελείως και μετά τοποθετήστε το στο τηγάνι. Ψήστε ελαφρά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα μελί χρώμα. Βγάλτε το ρολό από το τηγάνι και κυλήστε το στο μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα ρολά. Σερβίρονται ζεστά.
Αν δεν σας αρέσει η κανέλα βουτήξτε τα στη ζάχαρη μόνο και μετά σε νουτέλα.
Κοινοποιήστε: