Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
199 views 0 sec 0 Comment

Τσουκαλάς: Αντί να πιέζει το τραπεζικό σύστημα, η κυβέρνηση πιέζεται από αυτό

rularulina_xo0ks4zq - 11 Δεκεμβρίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Τσουκαλάς:-Αντί-να-πιέζει-το-τραπεζικό-σύστημα,-η-κυβέρνηση-πιέζεται-από-αυτό

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τσουκαλάς το πρωί της Τετάρτης παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.Ο ίδιος ανέφερε ότι «η όλη συζήτηση για τις τράπεζες που ανάγκασε την κυβέρνηση να λέει ότι θα προχωρήσει σε παρέμβαση για το θέμα των προμηθειών ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Δεν είχαμε ακούσει τα τελευταία δύο χρόνια την κυβέρνηση να λέει το παραμικρό. Είχαμε μείνει στη συνάντηση του κ. Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες το 2022 που δεν είδαμε να φέρνει τους καρπούς που περίμενε η κοινωνία».

Επιχειρηματολογώντας για την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις χρεώσεις και τις προμήθειες των τραπεζών, ο Κ. Τσουκαλάς εξήγησε: «Η τροπολογία μας αναφέρει αυτονόητα πράγματα: να μην χρεώνουν με έξοδα λογαριασμούς καταθέσεων, όταν έχουν από τα επιτόκια τεράστια οφέλη. Να μην χρεώνουν τον πολίτη όταν ζητά το αντίγραφο της δανειακής του σύμβασης. Όταν όλες οι τράπεζες επωφελούνται από την εξόφληση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας γιατί να τη χρεώνουν ως συναλλαγή ;»

Απάντησε εκ νέου στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Μας επέκρινε χθες η κυβέρνηση ότι πάμε να επαναφέρουμε τον διοικητικό καθορισμό των επιτοκίων. Σκοπίμως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Επ’ ουδενί δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Είπαμε αυτό που αναφέρει η 168/2024 απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ορίζει ότι είναι άκυροι οι όροι συμβάσεων όταν λένε ότι η τράπεζα έχει μόνο δικαίωμα και όχι υποχρέωση να προβεί σε μείωση επιτοκίου αν μεταβληθεί το επιτόκιο της ΕΚΤ. Όταν πράγματι αυξάνεται το επιτόκιο της ΕΚΤ, έχει δικαίωμα και η τράπεζα να αυξήσει το επιτόκιο της σύμβασης. Όταν όμως μειώνεται το επιτόκιο της ΕΚΤ, δεν μπορεί η τράπεζα να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να το μειώσει. Δεν καθορίζουμε το επιτόκιο αλλά λέμε ότι αν μειωθεί το επιτόκιο της ΕΚΤ να μειωθεί και το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης».

«Αυτό που λέμε πατάει σε δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μάλιστα» συμπλήρωσε ο Κ. Τσουκαλάς.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ταυτιστεί με τα συμφέροντα του τραπεζικού συστήματος ενώ εμείς θέλουμε ένα ισορροπημένο σύστημα. Προφανώς αντί να πιέζει το τραπεζικό σύστημα, η κυβέρνηση πιέζεται απο αυτό με αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Τσουκαλάς ως προς το θέμα των τραπεζών και επέκτεινε την κριτική του στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται την Κυριακή.

«Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου και το εμπορικό έλλειμμα είναι οι μεγάλοι ασθενείς. Μολονότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε τους περισσότερους κατά κεφαλήν πόρους στην ΕΕ, είμαστε ακόμη τελευταίοι στις επενδύσεις» ανέφερε.

PREVIOUS

Μπόρις Τζόνσον: Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου μετά από ατύχημα

NEXT

Καταρράκτης: Η κοινή πάθηση που δεν πρέπει να μας πανικοβάλει
Related Post
Νέα-«πυρά»-Ρωμανού-κατά-Φαραντούρη
20 Απριλίου 2024
Νέα «πυρά» Ρωμανού κατά Φαραντούρη
h-νέα-λειτουργία-του-rakuten-viber-που-στηρίζεται-στην-Τεχνητή-Νοημοσύνη
15 Απριλίου 2024
H νέα λειτουργία του Rakuten Viber που στηρίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Σκιάθος:-Συνελήφθη-18χρονος-–-Είχε-ρημάξει-τις-εκκλησίες-στο-νησί
27 Σεπτεμβρίου 2023
Σκιάθος: Συνελήφθη 18χρονος – Είχε ρημάξει τις εκκλησίες στο νησί
Τρίτο-γκολ-ο-Άγιαξ-–-Εξανεμίστηκαν-οι-ελπίδες-της-ΑΕΚ-(video)
15 Δεκεμβρίου 2023
Τρίτο γκολ ο Άγιαξ – Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της ΑΕΚ (video)
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved