Τα μπιφτέκια είναι από τις αγαπημένες επιλογές κάθε φορά που ανάβουμε κάρβουνα. Πάντα όμως υπάρχει το ζητούμενο πώς θα βγουν ζουμερά και σωστά ψημένα.
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μπιφτέκια μας καταλήγουν ξεροψημένα και το χειρότερο, στεγνά εσωτερικά, τόσο που όση κέτσαπ ή μουστάρδα και αν τους προσθέσουμε δεν θα είναι ποτέ το ίδιο απολαυστικά. Για να μην μας συμβεί ποτέ ξανά αυτό, θα πρέπε να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στη θερμοκρασία όσο και στους χρόνους ψησίματος.
Ειδικότερα, οι ιδανικές θερμοκρασίες ψησίματος μπιφτεκιών είναι μεταξύ 190oC και 200οC. Στις ψησταριές με υγραέριο, αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν πάλι χρησιμοποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, φροντίστε αυτά να έχουν απλωθεί ομοιόμορφα. Σε κάθε περίπτωση, η ψησταριά θα πρέπει να έχει προθερμανθεί καλά, πριν ξεκινήσει το ψήσιμο.
Όσο για τους χρόνους ψησίματος, να θυμάστε ότι:
* για medium-rare μπιφτέκια που είναι κόκκινα στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά
* για medium μπιφτέκια, που είναι ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά
* για medium-well, που είναι ελάχιστα ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
* για well-done, ψήνετε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: