Το βίντεο που έκανε το ίντερνετ να ανατριχιάσει: Ένα βίντεο που ανατρίχιασε τον παγκόσμιο ιστό και όλα αυτά για μερικά like
Η κάμερα ασφαλείας του σκοπευτηρίου κατέγραψε έναν άνδρα με το όπλο στο χέρι, αρχικά να ποζάρει για μία σέλφι και, στη συνέχεια, να στρέφει την κάννη του όπλου στον κρόταφο του φίλου του για μία δεύτερη, πιο θεαματική, σέλφι.
Ατυχήματα παιδιών με όπλα – Προσοχή, δεν είναι σπάνια…
Όπλα στο σπίτι μπορούν να φυλάσσουν όσοι έχουν το δικαίωμα και άδεια οπλοφορίας, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, οι κυνηγοί.
Το όπλο θα πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές (κλειδωμένο) μέρος, τη γνώση του οποίου έχει μόνο ο νόμιμος κάτοχος του. Οι σφαίρες ή τα φυσίγγια θα πρέπει να φυλάσσονται σε άλλο χώρο (κλειδωμένο και μακριά από το όπλο), τον οποίο επίσης μόνο ο κάτοχος τους γνωρίζει. Το όπλο ποτέ δε γίνεται αντικείμενο επίδειξης, παιχνιδιού ή απειλής.
Όταν κάποιο από τα παραπάνω δεν τηρείται, έρχεται το ατύχημα, ακόμη και το έγκλημα.
Ειδικότερα δυστυχώς υπάρχουν ατυχήματα μεταξύ παιδιών ή μεταξύ ενήλικα και παιδιού με τραγική κατάληξη. Επισημαίνεται ότι ακόμη κι αν από κάποια όπλα λείπει ο γεμιστήρας, μπορεί μία βολίδα να έχει μείνει μέσα στη θαλάμη και κατά τον “εικονικό” πυροβολισμό να συμβεί το ατύχημα.
Κι επειδή η όποια επιπόλαιη ή σκόπιμη σκόπευση και ο πυροβολισμός που ακολουθεί, κατευθύνεται προς κάποιο άλλο άτομο, δυστυχώς σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος!
Και μια απαραίτητη διευκρίνιση: ο ισχυρισμός ότι “το όπλο εκπυρσοκρότησε”, αποτελεί σχεδόν πάντα (αν όχι πάντα) υπερασπιστικό «όπλο» υπέρ του κατηγορούμενου, που ηθελημένα ή άθελα του πυροβόλησε.
Δεν υπάρχει και δε θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο κατανόησης ή απόδοσης στην “κακιά ώρα” ή στην “ατυχία” όταν συμβαίνει ένα τέτοιο συμβάν και ιδίως όταν το θύμα ή και το θύμα και ο θύτης είναι παιδιά. Είναι απόλυτη ευθύνη των ενηλίκων να μην υπάρξει τέτοια στιγμή!
Ο αυτοτραυματισμός, ειδικά ενός έφηβου μπορεί να αποτελεί απόπειρα αυτοκτονίας, που δυστυχώς συνήθως “επιτυγχάνει”.
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ
Θα ήταν παράλειψη αν δεν συμπεριλαμβάναμε και τους άσκοπους πυροβολισμούς ως εκδήλωση μεγάλης χαράς (πχ σε γάμο) ή μέρος διασκέδασης, όπου η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου σε μικρό χώρο και η κατανάλωση αλκοόλ κάνει το ατύχημα πολύ πιθανό, λόγω και των πολλαπλών και συνεχών ριπών. Κι εδώ συχνά τα αθώα θύματα είναι παιδιά, γιατί ακόμη και μετά από εξοστρακισμό, αν η σφαίρα χτυπήσει ένα παιδί, μπορεί ή να το σκοτώσει ή να του προκαλέσει σοβαρό τραύμα. Δε χρειάζεται να πούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις απαγορεύονται, όμως κι οι ίδιοι οι ενήλικες άνδρες θα πρέπει να μη θεωρούν “αντρειά” τους παράνομους κι άσκοπους πυροβολισμούς σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Τελευταία, αλλά σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει στις ομαδικές δολοφονίες παιδιών, είτε ως αποτέλεσμα μιας διαταραγμένης προσωπικότητας ακόμη και εφήβου, τρομοκρατικής ή πολεμικής δράσης.
Δυστυχώς, είναι πάρα πολλά παιδιά θύματα τέτοιων ενεργειών τα τελευταία χρόνια.
Η αντιμετώπιση τους υπερβαίνει τα όρια μιας απλής πρόληψης ή προστασίας και άπτεται της εθνικής πολιτικής των κρατών που συμβαίνουν ή της διεθνούς πολιτικής όταν πρόκειται για σοβαρά και ευρύτερα γεγονότα.
Κοινοποιήστε: