Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν στάζει ο θερμοσίφωνας σας.
Μήπως στάζει ο θερμοσίφωνας και έχετε πανικοβληθεί γιατί δεν ξέρετε τι να κάνετε; Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας. Αρχικά πάρτε μια βαθιά ανάσα και στη συνέχεια προχωρήστε το διάβασμα παρακάτω, γιατί εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση.
Αν, λοιπόν, παρατηρήσατε πως ο θερμοσίφωνας σας στάζει μην αγχώνεστε, γιατί εμείς είμαστε εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι απαραίτητη πάντα η ένδειξη πως κάτι σοβαρό συμβαίνει.
Πλέον μπορείτε να κάνετε μπάνιο στο…. σαλόνι με μια εκπληκτική μπανιέρα.
Βήμα 1ο: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείστε αμέσως τον διακόπτη παροχής νερού στον θερμοσίφωνά σας. Γενικά, οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) θερμοσίφωνες που υπάρχουν στα σπίτια στην Ελλάδα είναι ηλεκτρικοί και όπως όλοι γνωρίζουμε το νερό και ο ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Γι’αυτό ακριβώς τον λόγο μην παραμελήσετε σε καμία περίπτωση να κλείσετε την παροχή νερού. Αν ο θερμοσίφωνάς που έχετε διαθέτει και αυτός κάποια βαλβίδα on/off βάλτε την στο off.
Βήμα 2ο: Στη συνέχεια τσεκάρετε καλά τον θερμοσίφωνα γύρω-γύρω για να εντοπίσετε από πού στάζει. Ελέγξτε πολύ προσεκτικά τον θερμαντήρα νερού, τις βαλβίδες, τους σωλήνες και την ίδια τη δεξαμενή για να εντοπίσετε πού υπάρχει διαρροή. Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα βοηθήσει πολύ ώστε να ξέρετε τι θα πείτε στον υδραυλικό σας αν τελικά χρειαστεί να τον καλέσετε. Σε αυτό το σημείο προσέξτε να μην βάλετε το χέρι σας στον θερμοσίφωνα και στο σημείο που στάζει. Η θερμοκρασία του νερού είναι τόσο υψηλή που θα σας δημιουργήσει έγκαυμα.
Βήμα 3o: Πάρτε μια πετσέτα και σκουπίστε τις σταγόνες που έχουν στάξει. Από εκεί και πέρα ελέγξτε κάθε 2-3 ώρες για να δείτε αν στάζει ο θερμοσίφωνας στο ίδιο σημείο.
Βήμα 4ο: Αν δεν παρατηρήσετε άλλες σταγόνες τότε το πιο πιθανόν είναι να μην υπάρχει πρόβλημα. Ενδεχομένως το νερό που είχατε δει προηγουμένως να έχει στάξει από κάποιον άλλο σωλήνα. Στην περίπτωση όμως που εξακολουθεί να υπάρχει διαρροή, κλείστε τον διακόπτη παροχής νερού σε όλο το σπίτι και καλέστε κάποιον υδραυλικό.
Τρόποι για να προσθέσετε χρώμα στο σχεδιασμό του μπάνιου.
Προσοχή!
Γενικά, μην προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα γιατί ακόμα και λίγες σταγόνες νερού μπορεί να είναι ένδειξη σοβαρού προβλήματος. Μια λάθος επιδιόρθωση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πλημμύρα. Το σφίξιμο μιας λάθος βαλβίδας μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα.
Για παράδειγμα, υπάρχει μια βαλβίδα που βρίσκεται στην κορυφή του θερμαντήρα νερού και συνδέεται σε ένα σωλήνα που τρέχει κάτω από την πλευρά της δεξαμενής. Αυτή η βαλβίδα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά βιδωμένη γιατί το νερό διαστέλλεται όταν θερμαίνεται. Με αποτέλεσμα, η δεξαμενή του νερού μπορεί να εκραγεί εάν η βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης είναι πολύ σφιχτή. Γι’ αυτό καλό θα είναι πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση καλέστε κάποιον ειδικό.
Ο πλήρης οδηγός για την ανακαίνιση μπάνιου.
The post Τι πρέπει να κάνετε αν στάζει ο θερμοσίφωνας appeared first on RECONS Blog | Ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης σπιτιού.
Κοινοποιήστε: