Ζούμε στο έτος 2019, και παρ’ όλο που -ευτυχώς!- πολλά ταμπού σιγά-σιγά εξαφανίζονται, ορισμένες προκαταλήψεις και στερεότυπα καλά κρατούν.
Έχουμε αρκετά παραδείγματα σχέσεων με άντρες μικρότερους από τις γυναίκες, παρ’ όλα αυτά είναι κάτι που ακόμα σχολιάζεται αρνητικά και αντιμετωπίζεται ως “μη φυσιολογικό” από πολλά άτομα, ακόμα και από τις ίδιες τις γυναίκες που είναι με αυτόν τον άντρα! Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό; Το “πρέπει να είσαι με τον Τάδε” είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα και τίποτε άλλο. Δεν θα υποκριθώ ότι δεν μας επηρεάζουν οι νόρμες του κοινωνικού μας περιβάλλοντος, όμως όταν είναι εμπόδιο στις επιθυμίες μας, πρέπει να τους βάζουμε φρένο.
Τι να έχεις στο νου σου – εκτός από τον μικρότερο;
1. Δεν είσαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία
Κοτζάμ πρόεδρος της Γαλλίας είναι με μια γυναίκα τριάντα χρόνια μεγαλύτερή του, ενώ μάλιστα την ήθελε από μικρός! Θα ακούσεις πολλά κακεντρεχή σχόλια και ειδικά για επώνυμα ζευγάρια, αλλά αυτό δε σε ενδιαφέρει. Δε ζούμε στην εποχή όπου τη γυναίκα που ήθελε μικρότερο άντρα στην καλύτερη την χλεύαζαν, στη χειρότερη τη λιθοβολούσαν. Πλέον είναι συχνές οι σχέσεις που ο άντρας είναι μικρότερος από τη γυναίκα, οπότε δες το χαλαρά.
2. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, όπως και σε όλες τις σχέσεις
Ναι, δε λέω ότι δεν υπάρχουν άντρες που απλά ενδιαφέρονται μόνο για τις σεξουαλικές εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει μια μεγαλύτερη, ή που δε θα καυχηθούν σε φίλους τους ότι “την έριξαν”. Αυτό το τελευταίο ισχύει και για σένα, βέβαια – τιμή σου και καμάρι σου που έριξες το τεκνό, κυρία μου! Ναι, υπάρχουν κι εκείνοι που τελικά έχετε εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα και μελλοντικά δεν “τραβάει”. Ναι, αλλά θα υπήρχαν χίλιοι δυο λόγοι να γίνει αυτό και με μεγαλύτερους άντρες. Οπότε απλά πάρε το ως μια εμπειρία και ζήσε το.
3. Δεν υπάρχει “ηλικία γάμου” αλλά “ηλικία που θέλεις να παντρευτείς”
Δεν υπάρχει πιο ηλίθιο κοινωνικό κατασκεύασμα από τις κλασικές ηλικίες που όταν τις ξεπεράσεις “πρέπει” να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά, “πρέπει” να βρεις έναν άντρα που θα “σε ζει”. Ακόμα χειρότερα, αυτά τα στάνταρ είναι πολύ πιο αυστηρά για τις γυναίκες! Είσαι μια ανεξάρτητη γυναίκα που μπορεί μια χαρά να σταθεί και μόνη της στα πόδια της, ενώ η επιλογή συντρόφου είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα. Όσο για τον γάμο σου, θα γίνει αν και όποτε θέλεις εσύ, όχι οι γύρω σου. Τίποτα δεν “πρέπει”, οπότε γράψ’ τους όλους.
Δες επίσης: Σχέση με μικρότερο άντρα, τα θετικά και τα αρνητικά!
4. Μην αισθάνεσαι άσχημα με τις επιλογές σου
Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές μπορεί να επηρεαστείς και εσύ, και να αναρωτηθείς γιατί διάλεξες μικρότερο άντρα. Καταρχής, θα αναρωτιόσουν ποτέ αν διάλεγες μεγαλύτερο άντρα; Δε νομίζω! Δεν πάει κάτι στραβά με εσένα αν επιλέξεις μικρότερο, δε χρωστάς τίποτα σε κανέναν, δεν αποτελείς το “κακό παράδειγμα” και δεν είσαι “τεκνατζού” ή όπως αλλιώς σε χαρακτηρίσουν οι καλοθελητές.
5. Μην είσαι μαζί του για τους λάθος λόγους
Βασικά, αυτό ισχύει σε κάθε σχέση. Οι λάθος λόγοι όμως στην περίπτωσή μας θα μπορούσαν να είναι η κολακεία επειδή ένας μικρότερος άντρας σου έδειξε ενδιαφέρον, επειδή θες να κάνεις λιγότερο βαρετό, επειδή θες να δείξεις ότι είσαι αντισυμβατική ή απλά για να λάβεις επιβεβαίωση ότι “περνάει η μπογιά σου”. Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου δε θα πρέπει να συνδέεται ούτε με κάποιο συγκεκριμένο άτομο ούτε με το περιβάλλον σου γενικά, αλλά να πηγάζει από μέσα σου. Είμαστε με κάποιον επειδή πραγματικά γουστάρουμε. Τόσο απλό.
6. Να είσαι απλώς ο εαυτός σου
Ίσως μπεις στον πειρασμό να εξερευνήσεις τρόπους ζωής και διασκέδασης της… πρώτης νιότης απλά επειδή νιώθεις πράγματα για κάποιον μικρότερο, όμως αυτό είναι λάθος αν δεν το θες πραγματικά. Εάν δεν σε εκφράζει το ανελέητο κλάμπινγκ μετά μεθυσιού ή άλλα γούστα που μπορεί να έχει εκείνος, μην μπεις καν στον κόπο. Σε μια σχέση εκφράζουμε ακριβώς αυτό που είμαστε, διότι αλλιώς ο άλλος αγαπάει το ρόλο που προβάλλετε και όχι το τι πραγματικά είστε. Άλλωστε, το ξέρει ότι είναι με μεγαλύτερη! Εσείς παραμείνετε αυτό που είστε.
Δες επίσης: Τι σκέφτονται οι άντρες όταν βλέπουν μια γυναίκα!
Οπότε, αγαπητή φίλη, αν σε ενδιαφέρει κάποιος μικρότερος ή αν έχεις σχέση μαζί του, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε έναν καφέ, κάνε τουμπεκί με τους ηλίθιους που θα σε σχολιάσουν… και κάνε τη ζωή σου! Δεν χρωστάς εξηγήσεις σε κανέναν και η ευθύνη των αποφάσεων είναι μόνο δική σου. Τα κοινωνικά στερεότυπα μόνο πονοκέφαλο μπορούν να σου προσφέρουν, οπότε απλά μην τα επιτρέψεις να διαστρεβλώσουν τη σκέψη σου. Ζήσε την εμπειρία, όπως και με οποιαδήποτε άλλη σχέση – και ό,τι βγει!
The post Τι να κάνεις εάν σε ενδιαφέρει κάποιος μικρότερος; appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: