Πολλές φορές νομίζουμε ότι αν σκεφτούμε έστω και μια φορά ότι θέλουμε να χωρίσουμε ή αν ενδιαφερθούμε να διαβάσουμε κάτι σχετικό (καλή ώρα) τότε πρέπει και να γίνει. Λάθος, διότι όλες οι σχέσεις και ειδικά οι μακροχρόνιες περνάτε φάσεις. Ρωτήστε κάθε άτομο σε μεγάλη και σοβαρή σχέση αν του πέρασε έστω μια φορά από το μυαλό ότι θέλει να χωρίσει. Σίγουρα θα σας απαντήσει θετικά – αν όχι, θα σας πει ψέματα! Ωστόσο, αν σας τριβελίζει αυτή η σκέψη και αναρωτιέστε αν πρέπει να πάρετε αυτή την απόφαση, αλλά και πώς να την υλοποιήσετε, διαβάστε παρακάτω!
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να χωρίσεις;
1. Θέλετε πραγματικά να χωρίσετε;
Ίσως ακούγεται αυτονόητο, αλλά όταν ετοιμαζόμαστε για μια σοβαρή απόφαση πρέπει να σκεφτούμε αν είναι στα αλήθεια αυτό που θέλουμε. Θέλετε πραγματικά να χωρίσετε ή θα αλλάξετε γνώμη όταν όντως χάσετε τον σύντροφό σας από τη ζωή σας; Είστε σίγουρη ότι δεν έχετε απλά μαζέψει θυμό και λύπη που δεν μπορείτε να εκφράσετε; Μήπως αυτό που χρειάζεστε είναι ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα και όχι από τη σχέση σας; Πριν καταλήξετε στο τι θέλετε, σκεφτείτε το πολύ καλά.
2. Μπορεί να αλλάξει κάτι;
Τι ακριβώς είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να τερματίσετε αυτή τη σχέση; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά είτε εσάς, είτε τον σύντροφό σας, είτε το περιβάλλον σας; Και αν ναι, μπορεί αυτό να αλλάξει ώστε η σχέση να συνεχιστεί, αν φυσικά το θέλετε; Καλό είναι πριν πάρετε τέτοιες αποφάσεις να συζητήσετε σοβαρά με τον σύντροφό σας για τα αισθήματά σας και το τι μπορείτε να κάνετε για να σωθεί η σχέση.
3. Πείτε το με το σωστό τρόπο
Ας υποθέσουμε όμως ότι το φέρατε από εδώ κι από εκεί και η σχέση δεν σώζεται με τίποτα, ενώ θέλετε πραγματικά να την τερματίσετε. Φροντίστε από σεβασμό σε ό,τι ζήσατε μαζί να το πείτε με το σωστό τρόπο. Μην το πείτε με μήνυμα ή ακόμα και με κλήση, διότι ο καθένας αξίζει να του πεις κάτι τέτοιο κοιτάζοντάς τον στα μάτια. Μην του το είτε πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός για εκείνον (π.χ. επαγγελματική σύσκεψη ή εξέταση) ενώ φυσικά διαλέξτε μια σωστή στιγμή για να το πείτε, χωρίς όμως να περιμένετε πολύ.
4. Μην φορτώσετε το φταίξιμο στο σύντροφό σας
Είναι πολύ βασικό να μην επιρρίψετε ευθύνες στον σύντροφό σας, ή τουλάχιστον να μην τις επικαλεστείτε ως αιτία χωρισμού. Αυτό δείχνει πως αποφεύγετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, διότι σε έναν χωρισμό δεν έχει ποτέ ευθύνη μόνο ο ένας. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σας φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο, η απόφαση για τον χωρισμό είναι δική σας και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσετε. Μιλήστε κυρίως για το πώς αισθάνεστε εσείς και τι σας στενοχώρησε, χωρίς να κατηγορήσετε ή να επιτεθείτε. Και δίκιο να έχετε, θα βγει εις βάρος σας.
5. Πάρτε τον προσωπικό σας χρόνο
Μην βιαστείτε να μπείτε σε καινούρια σχέση και -προς Θεού- μην ξεκινήσετε παράλληλη σχέση πριν χωρίσετε, ελπίζοντας πως ίσως θα το μάθει ο σύντροφός σας και θα σας χωρίσει αυτός! Είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε, διότι έτσι δεν τολμάτε να σηκώσετε το φορτίο της απόφασής σας. Μετά από έναν χωρισμό, χρειάζεστε χρόνο να εξερευνήσετε τον εαυτό σας και να νιώσετε πάλι χαρούμενη. Όταν “θεραπευτείτε” από αυτό, και φυσικά όταν βρείτε το σωστό άτομο, τότε θα μπορείτε να κάνετε καινούρια σχέση!
Φυσικά, αυτό το άρθρο δεν θα σου πει αν πρέπει να χωρίσεις ή όχι. Αυτό το ξέρεις μονάχα εσύ! Εμείς απλά σε βοηθάμε ώστε να καταλήξεις στη σωστή απόφαση και να τη διαχειριστείς όσο το δυνατόν πιο σωστά. Μην ξεχνάς πως κάθε άτομο ξέρει καλά μέσα του τι θα το οδηγήσει στην ευτυχία!
Κοινοποιήστε: