Δείτε τα ακριβότερα ντόνατς σε όλο τον κόσμο. Το εστιατόριο Manila Social Club δημιούργησε το ακριβότερο ντόνατ στον κόσμο.
Τον περασμένο Ιανουάριο το εστιατόριο Manila Social Club της νέας Υόρκης έγινε πρωτοσέλιδο επειδή δημιούργησε το ακριβότερο ντόνατ στον κόσμο. Το συγκεκριμένο γλύκισμα ονομάζεται «Golden Ube Cristal».
Βέβαια, τώρα θα αναρωτιέστε τι είναι το «ube» και πως παρασκευάζεται. Το ube είναι μους από μοβ γλυκοπατάτα που φύεται κυρίως στις Φιλιππίνες και προσφέρεται ως επιδόρπιο. Εκτός από τη μους γλυκοπατάτας περιέχει και ζελέ σαμπάνιας. Η προετοιμασία του απαιτεί μια από τις ακριβότερες σαμπάνιες του κόσμου που φέρει το όνομα «Crystal».
Στο τελευταίο στάδιο, πριν βγει στο εμπόριο, πασπαλίζεται με βρώσιμο χρυσό 24 καρατίων. Η τιμή του συγκεκριμένου ντόνατ ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Νέας Υόρκης, η διαδικασία παρασκευής του είναι γύρω στα 90 λεπτά, ενώ απαιτείται γι αυτήν 1/4 της κούπας σαμπάνια Crystal.
Μετά τον τεράστιο πάταγο που έκανε το ντόνατ στο μαγαζί έρχεται και το…σίκουελ. Το «Patrón Platinum» είναι ακριβότερο και σύμφωνα με το σεφ του μαγαζιού είναι νοστιμότερο. Περιέχει πλατίνα και τη γνωστή πανάκριβη τεκίλα Patrón Platinum. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεκίλα Patrón Platinum ανήκει στην κατηγορία με το πιο ακριβά ποτά παγκοσμίως.
Το γλάσο του ντόνατ είναι από γλάσο γλυκιάς τεκιλάς, και είναι πασπαλισμένο με φύλλα από ασήμι και πλατίνα. Το συγκεκριμένο ντόνατ είναι πιο λίγο πιο ακριβό από το προηγούμενο, καθώς στοιχίζει περίπου στα 150 ευρώ το κομμάτι, ενώ είναι διαθέσιμο μόνο κατά παραγγελία.
Το θετικό όλου αυτού είναι πως τα έσοδα από τις πωλήσεις των συγκεκριμένων ντόνατς θα δοθούν στον οργανισμό American Cancer Society, που έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών.
The post Τα ακριβότερα ντόνατς σε όλο τον κόσμο appeared first on RECONS Blog | Ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης σπιτιού.
Κοινοποιήστε: