Στο ορκίζομαι ότι αυτή η νηστίσιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο είναι καταπληκτική, εύκολη, νηστίσιμη και υγιεινή και δε διαφέρει σε τίποτα από μια συμβατική μους σοκολάτας. Η συνταγή αυτή είναι του Άκη Πετρετζίκη, την έχω όμως “πειράξει” λίγο.
Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με το αβοκάντο, αλλά ήρθε η στιγμή να βάλεις το συγκεκριμένο superfood στη διατροφή σου για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι μπορεί να αντικαταστήσει τέλεια το βούτυρο στις συνταγές μας. Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που δοκίμασα αβοκάντο από δύο φίλες μου Μεξικάνες που είχαν βάλει γουακαμόλε στα burgers. Δε μου άρεσε κα- θό-λου!
Επειδή όμως είμαι γλυκατζού και δεν μπορώ να πω ποτέ όχι σε γλυκό, προσπαθώ να βρίσκω πιο υγιεινές επιλογές. Κάπως έτσι το αβοκάντο δε λείπει ποτέ την κουζίνα μου. Μην χάσεις τη συνταγή για υπέροχο νηστίσιμο brownie με ταχίνι!
Συνταγή για την πιο νόστιμη νηστίσιμη μους σοκολάτας!
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα το μέγεθος)
- 100 ml γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας (ανάλογα την προτίμηση σας)
- 50 γρ. κακάο
- 80 μέλι ή πετιμέζι
- κανέλα
- φράουλες ή άλλο φρούτο
Εκτέλεση
Φρόντισε τα αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πραγματικά ώριμα γιατί διαφορετικά η συνταγή θα αποτύχει. Πρέπει όταν τα πιέζεις να είναι μαλακά και το χρώμα τους σκούρο πράσινο. Μερικές φορές περιμένω μέχρι και μία εβδομάδα για να ωριμάσει το αβοκάντο. Η παραπάνω φωτογραφία θα σε βοηθήσει. Αν θέλεις να επιταχύνεις λίγο την ωρίμανση τους βάλτα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο!
Καθάρισε το αβοκάντο κόβοντας το κατά μήκος και στρίβοντας τα δύο κομμάτια του προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στα ώριμα αβοκάντο η φλούδα βγαίνει απλά τραβώντας την. Αν δεν τα καταφέρεις μπορείς να αφαιρέσεις τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι.
Προσθέτεις στο μπλέντερ το αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να δεις ότι το μείγμα σου έχει ομογενοποιηθεί. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις το ένα αβοκάντο πρώτα και το δεύτερο σιγά σιγά σε κομμάτια. Αν το πρώτο αβοκάντο είναι μεγάλο δε θα χρειαστείς δεύτερο γιατί η μους σου θα έχει γίνει αρκετά πηκτή.
Άλλη συμβουλή είναι να αντικαταστήσεις το ένα αβοκάντο με μία ώριμη μπανάνα. Στην περίπτωση αυτή θα μειώσεις την ποσότητα του μελιού για να μη σου γίνει πολύ γλυκό. Μπορείς αντί για κανέλα να βάλεις βανίλια, άρωμα αμυγδάλου ή καρύδα. Τα δύο τελευταία μπορείς να τα συνδυάσεις με το γάλα σου.
Η νηστίσιμη μους σοκολάτας είναι έτοιμη! Τη σερβίρεις σε ένα μπολ και τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ή μέχρι όσο αντέξεις. Μπορείς να την γαρνίρεις με φράουλες, κομματάκια μπανάνας ή με όποιο φρούτο προτιμάς. Δες επίσης εύκολη συνταγή για φλογέρες με μπανάνα και σοκολάτα!
The post Τέλεια νηστίσιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: