
Η τάρτα με φρούτα του δάσους και κρέμα ζαχαροπλαστικής συνδυάζει τη βελούδινη υφή της κρέμας ζαχαροπλαστικής με την έντονη γεύση των φρούτων του δάσους. Ιδανική για κάθε εποχή, αυτή η τάρτα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι, από ένα απλό οικογενειακό γλυκό μέχρι ένα επίσημο κάλεσμα.
Τάρτα με φρούτα του δάσους και κρέμα ζαχαροπλαστικής – Χρόνος προετοιμασίας:
-
Προετοιμασία: 30 λεπτά
-
Ψήσιμο: 20 λεπτά
-
Ψύξη: 1 ώρα
-
Συνολικός χρόνος: Περίπου 2 ώρες
Υλικά:
Για τη βάση (ζύμη τάρτας):
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
-
70 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1-2 κ.σ. παγωμένο νερό (αν χρειαστεί)
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
-
500 ml γάλα
-
120 γρ. ζάχαρη
-
1 κλωναράκι βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
4 κρόκοι αυγών
-
40 γρ. κορν φλάουρ
-
30 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη:
-
300 γρ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μύρτιλα, φράουλες, σμέουρα)
-
2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο (για γυάλισμα)
Εκτέλεση:
-
Ετοιμασία της ζύμης τάρτας:
Σε ένα μπολ ή μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε το αυγό και αν χρειάζεται λίγο παγωμένο νερό για να δέσει η ζύμη. Πλάστε σε μπάλα, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά. -
Ψήσιμο της βάσης:
Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε τη σε φόρμα τάρτας (διαμέτρου περίπου 24 εκ.). Τρυπήστε με ένα πιρούνι και ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αφήστε να κρυώσει. -
Ετοιμασία της κρέμας:
Ζεστάνετε το γάλα με τη βανίλια. Σε μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ρίξτε λίγο-λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βράστε μέχρι να πήξει, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη που να ακουμπά την επιφάνειά της. -
Συναρμολόγηση:
Γεμίστε τη βάση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και στρώστε τα φρούτα στην κορυφή. Ζεστάνετε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και αλείψτε την απαλά στα φρούτα για λάμψη. -
Σερβίρισμα:
Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Κοινοποιήστε: