Το πρώτο σχολικό «κουδούνι» δεν είναι για όλες τις μητέρες ταυτόσημο της χαράς και της συγκίνησης.
Το πρώτο «κουδούνι» χτύπησε σήμερα το πρωί (11/09) στα περισσότερα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, με τους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να… επιστρέφουν σε ρυθμούς καθημερινότητας. Μαζί με όλες τις δοκιμασίες για τις δύο πλευρές.
Στο Ρέθυμνο, μία μητέρα ενός κοριτσιού με σακχαρώδη διαβήτη εξηγεί ότι θα βρίσκεται έξω από την τάξη για να προσέχει το παιδί της και να παρακολουθεί, υπό τον φόβο να παρουσιάσει υπογλυκαιμία και δεν υπάρξει βοήθεια από κανέναν.
H μητέρα αποκαλύπτει στο daynight.gr ότι το παιδί της αντιμετωπίζει τον διαβήτη τα τελευταία 5,5 χρόνια και δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να πάθει το παραμικρό. «Ως μαμά, οφείλω να είμαι μαζί με το παιδί μου, που έχει ένα θέμα υγείας και ειδικά διαβήτη. Θα πρέπει να είμαι μαζί της, στο σχολείο. Θα είμαι μαζί της έξω από την τάξη, μέχρι να έρθει νοσηλεύτρια. Κάθε χρόνο περνάω αυτό το μαρτύριο». Σε αντίστοιχη περίπτωση παιδιού στο Ατσιπόπουλο, έχει τοποθετηθεί νοσηλεύτρια κι εκεί, το παιδί με τον διαβήτη θα είναι ασφαλές.
Η μητέρα περιγράφει πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι τα σχολεία άνοιξαν και στο δικό τους το σχολείο δεν θα υπάρχει νοσηλεύτρια. «Στενοχωρήθηκα για το δικό μου το παιδί. Γιατί αν την είχαμε εμείς πάλι σαν δεύτερη χρονιά, που την ξέρει την κόρη μου, θα ήταν ό,τι καλύτερο.
Όμως, εμείς δεν θα έχουμε νοσηλευτική κάλυψη σε πρώτη φάση. Πριν από πέντε λεπτά μιλούσα με μία ακόμη Ρεθυμνιώτισσα μαμά και μού είπε το ίδιο, ότι δεν θα έχει νοσηλεύτρια για την κόρη της, η οποία είναι 5,5 χρονών. Τη ρώτησα “τι θα κάνεις;” και μού απάντησε ότι “έχω σταματήσει τη δουλειά”. Για αυτόν τον λόγο κι εγώ δεν δουλεύω τόσα χρόνια, γιατί δεν μπορώ να αφήσω τη μικρή σε κάποιον που δεν γνωρίζει τον διαβήτη. Δεν μπορώ να την αφήσω και να φύγω, είναι μεγάλος Γολγοθάς. Κάποια βράδια στο σπίτι ειδικά, δεν κοιμάσαι καθόλου, είσαι ξάγρυπνος φρουρός».
Στο ερώτημα γιατί εφέτος συνέβη αυτό, η μητέρα απορεί. «Απλώς δεν άνοιξαν θέσεις εδώ στο Ρέθυμνο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο και γιατί το κάνανε όλο αυτό. Τόσες βδομάδες, είμαστε στον αέρα. Με πήραν τηλέφωνο μαμάδες με το ίδιο πρόβλημα από άλλες περιοχές και με ρωτούσαν τι θα κάνω.
Τους είπα, “εγώ θα είμαι με το παιδί στο σχολείο”. Η μία μαμά άφησε την δουλειά της και η άλλη έχει μαγαζί, θα αναγκαστεί να το κλείσει το πρωί. Δεν μπορείς να παίξεις με την υγεία του παιδιού σου», επεσήμανε.
Κοινοποιήστε: