Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
220 views 3 sec 0 Comment

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοχή τέλος» στη δεξιά «στροφή» Κασσελάκη

rularulina_xo0ks4zq - 27 Απριλίου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
ΣΥΡΙΖΑ:-«Ανοχή-τέλος»-στη-δεξιά-«στροφή»-Κασσελάκη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί άμεσα η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα «θαύματα» και η υιοθέτηση των συνθημάτων της μετεμφυλιακής δεξιάς, από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη

Σαν προειδοποιητικές «βολές» από την πλευρά των «προεδρικών», διαβάζουν στην Κουμουνδούρου τη χθεσινή δυναμική παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη, που επί της ουσίας είπε δημόσια όσα συζητούν στο παρασκήνιο πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν τον Στέφανο Κασσελάκη να «στρίβει» προς τα δεξιά το «τιμόνι» του κόμματος.

Φαίνεται πως η ανάγνωση των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σωστή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί άμεσα η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα «θαύματα» και η υιοθέτηση των συνθημάτων της μετεμφυλιακής δεξιάς, από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ανοχή τέλος»

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς απουσιάζει. Το κόμμα το τρέχουν οι στενοί του συνεργάτες. Ή βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο», κατά ορισμένους, που ενοχλούνται από την αδυναμία κατάρτισης ενός συνεκτικού σχεδίου ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Με απλά λόγια, ισχυρίζονται ότι στην παρούσα, ευνοϊκή για την Κουμουνδούρου φάση, απουσιάζει πλήρως από το τραπέζι ένας σχεδιασμός για το πως θα πορευτούν στη τελική ευθεία για τις κάλπες. Ο πρόεδρος αρμενίζει στο Αιγαίο -και γι αυτή την περιοδεία υπάρχουν μουρμούρες- δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις με αντιφατικές απαντήσεις και πίσω στην Αθήνα, δεν κινείται τίποτα.

Όμως, υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θέλουν απαντήσεις εδώ και τώρα. Όχι στα πλατό των τηλεοπτικών εκπομπών ποικίλης ύλης, αλλά στα όργανα του κόμματος, θεσμικά. Για τα «θαύματα» της βάφτισης του προέδρου, για την ανάγκη που νιώθει να υιοθετήσει το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», για την παραλίγο συνάντηση του με τα «γεράκια» του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω τα έθεσε επί τάπητος ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Action 24. Μόνο που εκτός από τα προφανή, ο πρώην υπουργός αμφισβήτησε ανοιχτά το μήνυμα ανατροπής της πολιτικής τάξης, που στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, προχθές, στον Alpha, ότι θέλει δύο πρωθυπουργικές θητείες. «Καλά κάνει, αλλά δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις», ήταν το νόημα της απάντησης Σπίρτζη. Και είναι προφανές, ότι είχε λόγο που το έθεσε έτσι ανοιχτά.

Πάντα στο τραπέζι η «σύμπλευση» με ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην υπουργός είναι το πρόσωπο εκείνο που πρώτο έθεσε στο τραπέζι την ανάγκη ανασύνταξης της προοδευτικής παράταξης. Όχι με απλές συνεργασίες κορυφής, αλλά με την ουσιαστική αυτοδιάλυση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού κόμματος, που θα έχει κυβερνητικές προοπτικές.

Σε αυτό το νέο κόμμα, θα χωρούν όλοι. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τη Νέα Αριστερά και ανένταχτους αριστερούς και σοσιαλδημοκράτες. Οι θέσεις Σπίρτζη, δεν αποτελούν «πιστολιά στον αέρα». Είναι κάτι που συζητιέται διαρκώς στη βάση της δημοκρατικής παράταξης. Όμως οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται άτολμες, προτιμώντας να ελέγχουν από ένα μικρό κόμμα, πάρα να δώσουν όραμα στους πολίτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Μάλιστα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές, αν κι εφόσον το αποφασίσει το εκλογοδικείο, αν εκπέσουν από τις έδρες τους οι βουλευτές των Σπαρτιατών.

Πηγή

PREVIOUS

Εορτολόγιο 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

NEXT

Ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα – Η Ανάσταση του Λαζάρου
Related Post
Υπόθεση-Μπερντ:-Ένας-60χρονος-«μάδησε»-ηλικιωμένους-και-ευάλωτους-υποσχόμενος-επενδύσεις
2 Αυγούστου 2024
Υπόθεση Μπερντ: Ένας 60χρονος «μάδησε» ηλικιωμένους και ευάλωτους υποσχόμενος επενδύσεις
Πόλεμος-στο-Ισραήλ:-Ο-Κουέντιν-Ταραντίνο-επισκέφθηκε-αεροπορική-βάση-και-φωτογραφήθηκε-με-στρατιώτες
13 Οκτωβρίου 2023
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Κουέντιν Ταραντίνο επισκέφθηκε αεροπορική βάση και φωτογραφήθηκε με στρατιώτες
Ουκρανία:-Ζητά-κατάλογο-των-αιχμαλώτων-από-την-Ρωσία-για-να-προχωρήσουν-οι-ανταλλαγές
3 Νοεμβρίου 2024
Ουκρανία: Ζητά κατάλογο των αιχμαλώτων από την Ρωσία για να προχωρήσουν οι ανταλλαγές
Θα-δεις-τον-ανανά-ανάποδα-–-Τι-ερωτικό-υπονοούμενο-έχει;
20 Σεπτεμβρίου 2024
Θα δεις τον ανανά ανάποδα – Τι ερωτικό υπονοούμενο έχει;
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved