Ψάχνεις την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή χωρίς γλουτένη για να φτιάξεις ένα απολαυστικό γλυκό και δεν βρίσκεις κάτι που να σου κινεί την περιέργεια για να το δοκιμάσεις; Σου έχω την καλύτερη!
Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, πράγμα που σημαίνει ότι όταν την καταναλώνουν, ο οργανισμός τους επηρεάζει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις τροφές, πράγμα που μόνο καλό δεν μας κάνει.
Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα δημητριακά όπως είναι για παράδειγμα το σιτάρι, η βρώμη και η σίκαλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φτιάξεις απίστευτα νόστιμα γλυκά και χωρίς αυτά τα συστατικά.
Μία από τις καλύτερες συνταγές είναι και τα σαντουιτσάκια με brownies που θα δεις στην συνέχεια, τα οποία είναι γεμισμένα με κρέμα espresso!
Πως να φτιάξεις brownies χωρίς γλουτένη με γέμιση από κρέμα espresso!
Τι υλικά θα χρειαστείς για τα μπισκότα τύπου brownies:
- 200γρ ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
- 40γρ ανάλατο βούτυρο
- 2 αυγά
- 150γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 35γρ κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Τι υλικά θα χρειαστείς για την βουτυρόκρεμα espresso:
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού καφέ εσπρέσο σε σκόνη
Διαδικασία για να φτιάξεις τα cookies – brownies
Όσο θα προθερμαίνεται ο φούρνος σου στους 180, βάλε τα κομματάκια της σοκολάτας και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε τα καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Βγάλε την κατσαρολίτσα από την φωτιά και άφησε την στην άκρη.
Έπειτα, βάλε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ και χτύπησε τα καλά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να έχεις ένα παχύρρευστο ανοιχτόχρωμο μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίξε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλλά και το μείγμα από το βούτυρο και την σοκολάτα που είχες στην κατσαρολίτσα. Ανακάτεψε τα καλά και άφησε το μείγμα σου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, πάρε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και άπλωσε επάνω του από μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σου για να φτιάξεις τα brownies, φροντίζοντας να υπάρχει κενό ανάμεσα στα cookies σου και βάλτα να ψηθούν για 10 λεπτά.
Διαδικασία για να φτιάξεις την βουτυρόκρεμα espresso
Ξεκίνα χτυπώντας το εκχύλισμα βανίλιας με τον εσπρέσο μέχρι να διαλυθεί ο καφές και άφησε το μπολάκι σου στην άκρη. Το επόμενο βήμα είναι να χτυπήσεις το βούτυρο σε μέτρια με υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά και να ξύνεις καλά τα πλαϊνά για να ανακατεύεται όλο σωστά.
Χαμήλωσε την ταχύτητα και ξεκίνα να ρίχνεις την ζάχαρη, κουταλιά κουταλιά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά σου και να έχεις ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Αφού βάλεις όλη την άχνη, ξανά ανέβασε την ταχύτητα και χτύπα τα υλικά σου για 1 με 2 λεπτά, ώστε να αφρατέψει το μείγμα.
Όταν δεις ότι έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρόσθεσε και το μείγμα του εσπρέσο με τη βανίλια και βάλε το μίξερ σου σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για να έχεις μια λεία κρέμα.
Τέλος, το μόνο που μένει είναι να παίρνεις δύο δύο τα brownies που έφτιαξες και να τα γεμίζεις με ένα κουτάλι με την κρέμα που μόλις έφτιαξες.
Πραγματικά, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Αν όμως θέλεις ακόμη περισσότερες ιδέες για γλυκά χωρίς γλουτένη, δεν έχεις παρά να δεις τις συνταγές που ακολουθούν:
- Συνταγή για πουτίγκα βανίλιας με μούρα χωρίς γλουτένη!
- Κρέμα σοκολάτας σε cups, χωρίς γλουτένη!
- Νόστιμη συνταγή για κρέμα Καραμελέ Αμυγδάλου χωρίς Γλουτένη!
The post Συνταγή χωρίς γλουτένη για brownies με κρέμα espresso! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: