Ναι σήμερα η συνταγή μας είναι και νηστίσιμη και σοκολατένια και ιδανική για να φτιάξεις φαντασμαγορικές τούρτες. Γιατί ναι μπορεί την Σαρακοστή σχεδόν να την φάγαμε, αλλά μένουν λίγες ακόμα μέρες και για κάποιο λόγο όλοι οι φίλοι μου είναι γεννημένοι μέσα στον Απρίλιο. Επίσης ένα νηστίσιμο παντεσπάνι είναι χρήσιμο και στους φίλους μου τους vegetarians.
Στο έχω ξαναπεί πως φροντίζω για όλους εσάς είτε τρώτε, είτε δεν τρώτε κρέας. Συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι με κακάο, λοιπόν, για να κάνεις πεντανόστιμες τούρτες. Βεβαια, για να σου πω την αλήθεια μου, εμένα το παντεσπάνι μου αρέσει να το τρώω και σκέτο σαν κέικ. Οπότε αν θέλεις μπορείς να το δοκιμάσεις και εσύ έτσι για την αλλαγή.
Νηστίσιμο παντεσπάνι με κακάο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 320γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 3κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 4κ.σ κακάο
- 260γρ. ζάχαρη
- 300ml γάλα αμυγδάλου (ή σόγιας, ή καρύδας)
- 120γρ. μαργαρίνη
- 1/2φλ. τρούφα σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ή μια λεκανίτσα κοσκίνισε και ρίξε το κακάο και το αλεύρι. Έπειτα πρόθεσε τη ζάχαρη , τη μαργαρίνη αφού την έχεις λιώσει και το γάλα. Ανακάτεψε καλά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και στο τέλος ρίξε την τρούφα από σοκολάτα υγείας.
Πάρε λίγη μαργαρίνη και βουτύρωσε το ταψάκι σου και στον πάτο στρώσε λίγη λαδόκολλα. Ψήσε το νηστίσιμο παντεσπάνι σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά. Αφού το βγάλεις από το φούρνο, άφησε το να κρυώσει καλά και έπειτα κόψτο οριζόντια για να κάνεις την τούρτα σου.
Δες επίσης: Νηστίσιμος κορμός με ταχίνι και μέλι!
Bonus Tips:
Όπως σου είπα στην αρχή εμένα μου αρέσει να τρώω το παντεσπάνι σαν κέικ. Έτσι αφού το ψήσεις και το αφήσεις στην άκρη να κρυώνει, μπορείς να κάνεις παράλληλα ένα γλάσο με λίγη άχνη ζάχαρη και νερό και να το ρίξεις από πάνω. Επίσης, αν είσαι και εσύ σαν και εμένα και δυσκολεύεσαι να κόψεις σωστά το παντεσπάνι, μπορείς να το μοιράσεις ισόποσα σε δύο ταψάκια και να το ψήσεις.
The post Συνταγή για νηστίσιμο παντεσπάνι με κακάο! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: