Πέρασε η εβδομάδα και συνειδητοποίησα ότι είχα τόσο λίγο χρόνο στα χέρια μου που η μαγειρική μου περιοριζόταν σε ότι γίνεται γρήγορα και παραμένει νόστιμο. Κάπως έτσι κύλισε με μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, τηγανητές πατάτες στον φούρνο με λαχανικά, εύκολο ριζότο. Μέχρι που σήμερα έκανα κέφι για γεμιστά, αλλά δεν ήθελα πάλι ρύζι.
Έτσι αποφάσισα να κάνω γεμιστές ντομάτες με αυγά και διάφορα τυριά. Γρήγορη, εύκολη και νόστιμη συνταγή. Δε θα πω τίποτα παραπάνω και θα σου δώσω απλά τα υλικά και πως να της κάνεις. Είναι τόσο εύκολο και νόστιμο που θα τις κάνεις ξανά και ξανά.
Δες επίσης: Φασολάκια με κρασί & μουστάρδα στο τηγάνι!
Συνταγή για ντομάτες γεμιστές με αυγά και τυριά
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 6 ντομάτες μεγάλες
- 100γρ. τριμμένο κασέρι
- 100γρ. φέτα (χοντροκομμένη)
- 100γρ. ανθότυρο
- 6 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- δυόσμο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλύνε τις ντομάτες καλά, κόψε το καπάκι και καθάρισε τες όπως κάνεις και για τα γεμιστά. Άφησε τες να στραγγίξουν καλά και μετά στρώσε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και βάλε τες να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 15 λεπτά. Προσωπικά επιλέγω ντομάτες που να μην είναι ούτε πολύ ώριμες, αλλά ούτε άγουρες. Τις θέλω, δηλαδή, να είναι σφιχτές για να μπορώ και πιο εύκολα να τις καθαρίσω, αλλά και για να μην χαλάσω το σχήμα τους κατά λάθος.
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα!
Αφού ψηθούν, βγάλε τες από το φούρνο και ρίξε μέσα σε κάθε ντομάτα ένα αυγό. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο και από πάνω βάλε τα τυριά. Θα σου πρότεινα πρώτα το ανθότυρο, μετά τη φέτα και στο τέλος το τριμμένο κασέρι για να λιώσει και να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω. Ρίξε λίγο λαδάκι από πάνω και βάλε τες και πάλι στο φούρνο για 15 λεπτά.
Αυτό ήταν! Οι γεμιστές ντομάτες είναι έτοιμες να σερβιριστούν. Αν δεν σου αρέσουν τόσο οι γεμιστές ντομάτες, μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία και με πιπεριά ή και κολοκύθι. Μην ξεχάσεις να δεις και την συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!
The post Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με αυγά & διάφορα τυριά! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: