Συκωτάκι: ένα νόστιμο μεζεδάκι, που στη σχάρα γίνεται… λουκούμι! Το συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές για να απογειώσετε τη γεύση του!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, σε σχετικά χοντρές φέτες
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Τηγανητές πατάτες (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το γάλα. Το μαρινάρουμε για 1 ώρα. Το αφαιρούμε από το γάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Το λαδώνουμε με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 3΄ από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Το συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες αν θέλουμε.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM
Πηγή: cantina.protothema.gr
Κοινοποιήστε: