Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
  • Αστρολογία
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
211 views 3 sec 0 Comment

Στεγαστική κρίση στο Λονδίνο: Μένουν σε εγκαταλελειμμένα σχολεία γραφεία και καθεδρικούς ναούς

rularulina_xo0ks4zq - 6 Φεβρουαρίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Στεγαστική-κρίση-στο-Λονδίνο:-Μένουν-σε-εγκαταλελειμμένα-σχολεία-γραφεία-και-καθεδρικούς-ναούς

Σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα ενοίκια-ρεκόρ, κάτοικοι του Λονδίνου πληρώνουν για να ζήσουν σε… ερημικά σχολεία, γραφεία, ακόμη και παλιούς καθεδρικούς ναούς

Σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα ενοίκια που έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ευφάνταστοι Λονδρέζοι πληρώνουν για να ζήσουν σε… ερημικά σχολεία, γραφεία, ακόμη και παλιούς καθεδρικούς ναούς. Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιείται και η Live-in Guardians, μια εταιρεία που βρίσκει ενοίκους για άδεια, εγκαταλελειμμένα ακίνητα, από βιβλιοθήκες μέχρι παλιές πάμπ σε όλη τη Βρετανία. Οι λεγόμενοι «φύλακες ακινήτων» πληρώνουν ένα σταθερό μηνιαίο «τέλος άδειας», το οποίο είναι συνήθως πολύ χαμηλότερο από το τυπικό ενοίκιο στην ίδια περιοχή.

Η πρακτική της εγκατάστασης σε ερειπωμένα ακίνητα είναι άναρχη στη Βρετανία και συνοδεύεται από μικρότερη νομική προστασία από ό,τι η ενοικίαση. Οι ένοικοι παραπονιούνται επίσης συχνά για κινδύνους, όπως η απουσία πρόσβασης σε πόσιμο νερό και οι ξεχαρβαλωμένες οροφές. Παρόλα αυτά, η ζήτηση εκτοξεύεται καθώς τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων παραμένουν μακρινό όνειρο ακόμη και για πολλούς κατοίκους της μεσαίας τάξης.

Ο 45χρονος Λουκ Γουίλιαμς έχει εξοικονομήσει «χιλιάδες λίρες από το ενοίκιο» ως «φύλακας» τα τελευταία έξι χρόνια. Ζει σε ένα πρώην κτήριο γραφείων στο ανατολικό Λονδίνο, έναν τεράστιο ανοιχτό χώρο που έχει ακόμη απολυμαντικά χεριών. Η δουλειά του ως διευθυντής σε μια εταιρεία τεχνολογίας πληρώνει καλά, όμως τα «τρελά» έξοδα ενοικίασης στη βρετανική πρωτεύουσα δεν του αφήνουν περιθώρια. Οι «φύλακες» ζουν συχνά σε ευρύχωρα κτίρια, σε προνομιακές τοποθεσίες, τα οποία πρόκειται να κατεδαφιστούν ή να ανακατασκευαστούν και των οποίων οι ιδιοκτήτες θέλουν να αποτρέψουν τους καταληψίες, χωρίς να πληρώνουν 24ωρη ασφάλεια.

Η πρακτική ξεκίνησε στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1980 και έχει προσελκύσει εδώ και καιρό καλλιτέχνες, μουσικούς και άλλους δημιουργούς που αναζητούν αρκετά τετραγωνικά για να κάνουν τη δουλειά τους, καθώς και όσους είναι έτοιμοι να ζήσουν πιο ριψοκίνδυνα. Για παράδειγμα, στη Βρετανία, μπορεί να ζητηθεί από τους φύλακες να εκκενώσουν το ακίνητο με προειδοποίηση 28 ημερών, σε σύγκριση με τους δύο μήνες που παρέχονται στους περισσότερους ιδιώτες ενοικιαστές. Περισσότεροι από 13.500 άνθρωποι ζουν ως «φύλακες» ακινήτων στη Βρετανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Property Guardian Providers Association, σε σύγκριση με 11 εκατομμύρια που νοικιάζουν σπίτι μέσω ιδιώτη ιδιοκτήτη.

Στο Λονδίνο, όπως και στη Νέα Υόρκη, τα ενοίκια έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις μετά την πανδημία. Το μέσο ενοίκιο στη βρετανική πρωτεύουσα εκτινάχθηκε κατά 11,5% πέρυσι, στα 2.764 δολάρια το μήνα. Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο για ένα δωμάτιο σε κοινόχρηστο κατάλυμα στο Λονδίνο ήταν 1.212 δολάρια κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2024. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι 300.000 σπίτια πρέπει να χτίζονται κάθε χρόνο μόνο στην Αγγλία, αλλά η οικοδόμηση δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση.

Πηγή

PREVIOUS

Μακελειό στη Σουηδία: Η κραυγή «Φύγετε από την Ευρώπη» πριν από τους πυροβολισμούς

NEXT

Πως θα καταλάβεις ότι μια γυναίκα θέλει εδώ και τώρα κρεβάτι;
Related Post
Αιθιοπία:-Σεισμός-5,8-ρίχτερ
4 Ιανουαρίου 2025
Αιθιοπία: Σεισμός 5,8 ρίχτερ
Οι-εποχικοί-πυροσβέστες-«μπούκαραν»-στο-Υπουργείο-–-«Δεν-αποχωρούν»-μέχρι-αύριο-(vid)
31 Οκτωβρίου 2024
Οι εποχικοί πυροσβέστες «μπούκαραν» στο Υπουργείο – «Δεν αποχωρούν» μέχρι αύριο (vid)
Θεσσαλονίκη:-Χιλιάδες-φαναράκια-πεταμένα-στους-δρόμους-–-Ακόμα-και-στον-Θερμαϊκό
2 Ιανουαρίου 2024
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες φαναράκια πεταμένα στους δρόμους – Ακόμα και στον Θερμαϊκό
Κέρδη-στη-wall-street-εν-αναμονή-των-ανακοινώσεων-της-fed-για-τον-δείκτη-πληθωρισμού
28 Ιουνίου 2024
Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed για τον δείκτη πληθωρισμού
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved