Μια συνταγή για πεντανόστιμο trifle με φράουλες που απογειώνουν μοναδικά τη γεύση.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το trifle
- 500 γρ. φράουλες + επιπλέον σε φέτες
- 200 γρ. ζάχαρη, χωρισμένη σε 50 γρ. + 150 γρ.
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
- 1-2 κορφούλες δυόσμου, για το σερβίρισμα
Για την κρέμα
- 200 ml Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 500 γρ. Φρέσκο Τυρί Κρέμα light
- 1 σφηνάκι λικέρ φράουλα ή άλλο της επιλογής μας
- 400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
Διαδικασία
Βήμα 1
Trifle: Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια (0,5 εκ.) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα 50 γρ. ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα να απελευθερώσουν τα υγρά τους.
Βήμα 2
Κρέμα: Στο μεταξύ, χτυπάμε την Κρέμα Γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το Φρέσκο Tυρί Κρέμα light και το λικέρ και τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε μια βελούδινη κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Όταν είναι έτοιμες οι φράουλες, τις στραγγίζουμε κρατώντας τα υγρά τους στο μπολ. Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο υγρό αυτό. Κάνουμε μία στρώση από λίγη κρέμα στη βάση ενός μεγάλου ψηλού μπολ σερβιρίσματος για trifle.
Βήμα 4
Τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ, τις μισές φράουλες, κατόπιν τα άλλα μισά σαβαγιάρ, την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φράουλες. Μπορούμε να κάνουμε το γλυκό σε μπολ για trifle ή σε ποτήρια.
Βήμα 5
Αν θέλουμε, διακοσμούμε και με φράουλες κομμένες σε φέτες, και μια δυο κορφούλες δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: