Σπάει ταμεία: Εκμεταλλεύσου όλα τα οφέλη αυτού του ελληνικού superfood, σύμφωνα με τις οδηγίες της διατροφολόγου
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το αγαπημένο μας, αλλά και τα υπόλοιπα “καλά” λιπαρά, όπως αυτά από τον λιναρόσπορο και τους ξηρούς καρπούς έχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Η Δέσποινα Μαρσέλου μας έφτιαξε το υπόδειγμα μιας 7ημερης δίαιτας βασισμένης στο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα καλά λιπαρά. Το αποτέλεσμά της δεν θα είναι μόνο η απώλεια βάρους αλλά η καλύτερη λειτουργία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη κι αν την κάνεις μόνο για μερικές εβδομάδες.
Πόσο βάρος θα χάσεις;
Σύμφωνα με την ειδικό, θα χάσεις περίπου το 1% του σωματικού σου βάρους δηλαδή αν ζυγίζεις 65 κιλά θα χάσεις περίπου 650 γρ. στις 7 ημέρες, αλλά αυτό σχετίζεται σημαντικά και με το μεταβολισμό σου.
1η Μέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κ.γ. μελι, 1 κ.γ. ταχινι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και κανέλα
Δεκατιανό: 1 φρούτο με 10 αμύγδαλα
Μεσημεριανό: Φασολάκια λαδερά (1 μικρό μπολ) με ντρέσινγκ γιαουρτιού (1/2 γιαούρτι και 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, πάπρικα και κουρκουμά)
Απογευματινό: 2 φρούτα
Βραδινό: Σαλάτα με 3 παξιμάδια χαρουπιού, 5 ελιές, 40 γρ. τυρί κατσικίσιο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
2η Μέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κ.σ. αβοκάντο, 40 γρ τυρί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 αμύγδαλα
Μεσημεριανό: 200 γρ. ψάρι ψητό και πράσινη σαλάτα με 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 1κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 2 φρούτα
Βραδινό: Ομελέτα φούρνου που θα φτιάξεις με 2 αβγά, φέτες φρέσκιας ντομάτας και σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. κουρκουμά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
3η Μέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κ.γ. μελι, 1 κ.γ. ταχινι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και κανέλα
Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 αμύγδαλα
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακά με καρότο (300 γρ) + 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 παξιμάδια χαρουπιού
Απογευματινό: 2 φρούτα
Βραδινό: 1 γιαούρτι με 3,5% λιπαρά και 300 γρ. φρούτα
4η Μέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κ.σ. αβοκάντο, 40 γρ τυρί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Δεκατιανό: 1 φρούτο και 4 καρύδια
Μεσημεριανό: 1 μεσαία μερίδα άγριο ρύζι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα λαχανικών + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 2 φρούτα
Βραδινό: Πατατοσαλάτα που θα φτιάξεις βράζοντας 1 μεσαία πατάτα, 2 μεσαία καρότα, 1 μεσαίο κολοκύθι και θα προσθέσεις 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, 1 κ.σ. ξεπλυμένη κάπαρη, 4 λιαστές ντομάτες και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
5η Μέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κ.γ. μελι, 1 κ.γ. ταχινι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και κανέλα
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με 1 φρούτο
Μεσημεριανό: 200 γρ. σαρδέλες ψητές και σαλάτα της επιλογής σου μαζί με 2 παξιμάδια χαρουπιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 2 φρούτα
Βραδινό: Στικς καρότου και αγγουριού με 1 μικρό μπολ χούμους με έξτρα πάπρικα και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
6η Μέρα
Πρωινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κ.σ. αβοκάντο, 40 γρ τυρί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 αμύγδαλα
Μεσημεριανό: 1 μερίδα ζυμαρικά (300 γρ.) μαζί με μπρόκολο ατμού, 6 λιαστές ντομάτες και 1 κ.σ. ξεπλυμένη κάπαρη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό: 2 φρούτα
Βραδινό: Τονοσαλάτα με 1 κονσέρβα τόνου σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, πράσινη σαλάτα και 2 παξιμάδια χαρουπιού
7η Μέρα
Πρωινό: smoothie που θα φτιάξεις με 1 ποτ. γάλα 3,5%, 1 μπανάνα, 1κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου
Δεκατιανό: 1 φρούτο και 6 καρύδια
Μεσημεριανό: 1 μεσαίο μπολ ρεβυθόρυζο με κορινθιακή σταφίδα και 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Απογευματινό: 1 γιαούρτι 3,5% και 1φρούτο
Βραδινό: 1 ατομική πίτσα που θα φτιάξεις με βάση από αλεύρι ολικής αλέσεως ή από φαγόπυρο αν θέλεις να μην έχει γλουτένη, μανιτάρια σοταρισμένα σε ελαιόλαδο μανιτάρια μαζί με λίγο κουρκουμά, με σάλτσα σπιτικό πέστο που θα φτιάξεις με ½ φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα, βασιλικό, μαϊντανό, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί), αλάτι, πιπέρι και χυμό από 1 λεμόνι.
Tip: Το pesto έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Ο βασιλικός και ο μαϊντανός είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C, οι οποίες μάλιστα δεν “χάνονται”, καθώς η σάλτσα δεν χρειάζεται βράσιμο. Την αντιοξειδωτική αξία ενισχύει η αλισίνη του σκόρδου και οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου, καθώς και η βιταμίνη Ε από τα φιστίκια Αιγίνης και από το ελαιόλαδο.
Tip: Θέλουμε το γιαούρτι να έχει 3,5% λιπαρά γιατί βοηθά να προσλαμβάνει ο οργανισμός μας τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και Ε.
Κοινοποιήστε: