Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 κ.γλ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να ασπρίσουν.
- Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας στα χτυπημένα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά δώδεκα πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα λίγο παραπάνω από τη μέση του κάθε σκεύους. Προσθέτουμε στο κάθε μπολ από μία κουταλιά του γλυκού φιστικοβούτυρο.
- Ψήνουμε στους 200oC για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
The post Σουφλέ σοκολάτας με γέμιση από φιστικοβούτυρο! appeared first on LINE LIFE.
Κοινοποιήστε: