Ένα φαγητό απλό και νόστιμο που με μια ωραία τηγανιά πατάτες -ή φούρνου- και μια σαλάτα είναι το τέλειο γεύμα.
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση σαν τσέπη
- 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν μπούτι
- 4 φέτες γραβιέρας (κόβετε λεπτές φέτες με το μαχαίρι σε μέγεθος περίπου όσο οι φέτες τυριού για τοστ ή 8 μικρότερες)
- 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- φετούλες λεμονιού και φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανοίγετε κάθε κομμένο φιλέτο σαν βιβλίο πάνω με λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με δεύτερη λαδόκολλα και τα χτυπάτε με χοντρό πλάστη να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αφαιρείτε τις λαδόκολλες.
Βήμα 2
Γεμίζετε κάθε ανοιγμένο φιλέτο με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί. Τα κλείνετε προσεκτικά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες.
Βήμα 3
Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο το αβγό και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Τρίβετε καλά τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι. Τα «περνάτε» πρώτα από το αλεύρι, καλύπτοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια τα περνάτε από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τα βάζετε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 4
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι 3εκ. ύψος. Το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σκαλοπίνια ανά δύο, για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.
Βήμα 5
Τέλος, τα περνάτε και για 15 λεπτά από προθερμασμένο φούρνο για να είστε σίγουροι ότι ψήθηκε μέχρι μέσα το κοτόπουλο.
ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: