Το μεξικανικό σεβίτσε ονομάζεται αγουατσίλε (νερό καυτερής πιπεριάς) και συνηθίζεται να φτιάχνεται με γαρίδες στις ακτές του Μεξικου. Εδώ το απολαμβάνουμε σε μια vegetarian εκδοχή με άρωμα Κρήτης! Εκτός από ορεκτικό, θα μπορούσαμε να το απολαύσουμε και ως σαλάτα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1000 γρ -βιολογικά κατά προτίμηση- πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 200 γρ ξηρό ανθότυρο Κρήτης, κομμένο σε μικρούς κύβους
Για το πικάντικο νερό μυρωδικών και λαχανικών
- 100 γρ πράσο
- 5 γρ. φύλλα δυόσμου
- Μια πιπεριά χαλαπένιο ή πράσινη καυτερή
- 20 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο, μόνο το πράσινο μέρος
- 60 γρ φύλλα και κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου
- 150 γρ. αγγούρι
- 1 λάιμ, τον χυμό του
Για το γαρνίρισμα
Ροδέλες από το λευκό μέρος ενός πράσου
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιουμε τα υλικά του νερού σε μπλέντερ με δυο παγάκια μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα . Σε τουλπάνι τοποθετούμε την πάστα και αφήνουμε να στραγγιστεί το νερό . Βάζουμε το νερό στο ψύγειο μέχρι να παγώσει καλά τουλάχιστον για 1 ώρα.
Βήμα 2
Στη συνέχεια σε βαθύ λευκό σκεύος τοποθετούμε τα ντοματίνια , το νερό μας και τους κύβους ανθότυρου. Αλατίζουμε , ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τις ροδέλες πράσου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΕΝΗΣ
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: