Ένα διαφορετικό πιάτο που συνδυάζει την κλασική μοσχαρίσια κοτολέτα με το ζαμπόν Πάρμας, ενώ το φασκόμηλο χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα στη συνταγή.
Υλικά
- 8 φύλλα φασκόμηλο, φρέσκα κατά προτίμηση
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες κοτολέτες λεπτού μοσχαρίσιου κρέατος
- 4 μεγάλες φέτες ζαμπόν Πάρμας
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 μικρό πεπόνι αργίτικο ή κανταλούπε
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το πεπόνι στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Κόβουμε και αφαιρούμε τη φλοίδα του πεπονιού σύροντας τη λεπίδα ενός μαχαιριού μεταξύ της φλοίδας και της σάρκας, σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2
Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο. Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζουμε τις μοσχαρίσιες κοτολέτες από τη μία πλευρά μόνο για περίπου 3΄. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Στην ψημένη πλευρά κάθε κοτολέτας τοποθετούμε μία φέτα ζαμπόν Πάρμας και στη συνέχεια προσθέτουμε μερικές φέτες μοτσαρέλας, λωρίδες πεπονιού και λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο. Τυλίγουμε τα κοτολετάκια σε κυλίνδρους και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τα στερεώνουμε καλά να μην ανοίξουν.
Βήμα 4
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία, βάζουμε τα σαλτιμπόκα μας και τα ψήνουμε καλά παντού για 5΄-8΄.
Σερβίρουμε με μια ανάμεικτη δροσερή σαλάτα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης – Φωτογραφία: STUDIO M.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: