Η διαφορά ηλικίας τις περισσότερες φορές δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται, καθώς όταν υπάρχει έpωτας και αληθινή αγάπη οι διαφορές γεφυρώνονται. Παρόλα αυτά αυτό το το ζήτημα απασχολεί πολύ όλους τους ανθρώπους που συνάπτουν σχέση με ηλικιακή διαφορά.
Αν και τα στοιχεία δείχνουν πως τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια είναι κοντά ηλικιακά, υπάρχει ένα 10% ανδρών που επιλέγουν σύζυγο 6-9 χρόνια μικρότερη τους, ενώ στις γυναίκες τα ποσοστά είναι πολύ διαφορετικά και μόνο το 2% παντρεύεται νεότερο άνδρα κατά 6-9 χρόνια και μόνο το 1% περισσότερο από 9 χρόνια.
Ανεξάρτητα όμως από τα ποσοστά, ο καθένας όταν συμβαίνει να κάνει μια σχέση στη ζωή του με αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας, όσο σοβαρή και αν είναι η σχέση, σκέφτεται αν μπορεί όλο αυτό να λειτουργήσει. Και οι απαντήσεις έρχονται μέσα από κάποια ζητήματα που πρέπει να αναλογιστείς. Αν εσύ είσαι η μεγαλύτερη στη σχέση μπορείς να δεις επίσης: Σχέση με μικρότερο άντρα, τα θετικά και τα αρνητικά!
Μπορεί να λειτουργήσει μια σχέση με διαφορά ηλικίας;
Έχετε κοινά ενδιαφέροντα;
Τα κοινά ενδιαφέροντα είναι σίγουρα ένα θέμα συζήτησης για το πρώτο ραντεβού. Όταν όμως πρόκειται για μια σχέση με μεγάλη ηλικιακή διαφορά, τότε είναι πολύ πιο σημαντικό ζήτημα. Το να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και επιλογές σε οτιδήποτε, ακόμα και στον τρόπο που σας αρέσει να διασκεδάζετε είναι πολύ σημαντικό. Διαφορετικά μπορεί να γεννηθούν πολλά προβλήματα από τη συνεχόμενη γκρίνια και την αίσθηση του ανικανοποίητου σε μια σχέση.
Έχετε το ίδιο πλάνο σχέσης;
Αν η παρέα του ενός συντρόφου αποτελείται μόνο από παντρεμένα ζευγάρια και του άλλου από ελεύθερους τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το πλάνο του συντρόφου σας. Αν είναι μεγαλύτερος και προγραμματίζει να παντρευτεί σύντομα, αλλά εσύ είσαι ακόμα πολύ μακριά από αυτό, τότε αυτή η σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί θα πνιγείς.
Σας υποστηρίζουν οικογένεια και φίλοι;
Στις σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας συνήθως οι γονείς ή ακόμα και οι φίλοι μπορεί να είναι πολύ αρνητικοί και να μην δέχονται αυτή τη σχέση. Σίγουρα αυτός δεν είναι λόγος να μην προχωρήσετε γιατί η δική σας άποψη έχει τον πρώτο λόγο, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι μια στρεσογόνος διαδικασία το να έρχεσαι σε συνεχή αντιπαράθεση με δικούς σου ανθρώπους. Έχεις την υπομονή και αντοχή να ανταπεξέλθεις από όλο αυτό;
Παιδιά ή όχι
Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα εκτός από τον γάμο είναι και η επιθυμία ή όχι απόκτησης παιδιών. Φυσικά δεν είναι το ίδιο το να αποκτάς παιδί στα 20 και τα 40 ή τα 50. Το να είσαι σε κοντινή ηλικία με τον σύντροφό σου σημαίνει πως πάνω-κάτω έχετε τις ίδιες απόψεις και την ίδια αντιμετώπιση για τη ζωή. Ακόμα και αν αποφασίσεις να κάνεις παιδί με έναν μεγαλύτερο ή μικρότερο άντρα η αντιμετώπιση απέναντι στο παιδί θα είναι σίγουρα διαφορετική και μπορεί να θέλετε να δώσετε άλλη διαπαιδαγώγηση.
Είστε οικονομικά προετοιμασμένοι;
Όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους της σχέσης είναι μεγαλύτερος αυτό αυτόματα σημαίνει πως δεν θα νιώθει άνετα στο σπίτι του άλλου μαζί με τους γονείς και θα θέλει να μείνετε σε ένα δικό σας σπίτι ή ακόμα και να κάνετε πράγματα που είναι περισσότερο δαπανηρά. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αναλογιστεί ο μικρότερος της σχέσης και να δει αν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις ανάγκες του συντρόφου και κατά πόσο μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.
Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι όπως και να έχει η κατάσταση είναι πως όλα αυτά τα ζητήματα δεν χρειάζεται να τα σκέφτεσαι μόνη σου και να πνίγεσαι μέσα στις σκέψεις σου. Με συζήτηση μπορείς να βρεις λύση και απάντηση σε όλα και να συνειδητοποιήσεις αν όντως μπορείς να είσαι σε αυτή τη σχέση.
The post Πώς η διαφορά ηλικίας επηρεάζει μια σχέση! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: