Τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό, όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι το ίδιο με τα αποξηραμένα. Θα μου πεις, όμως, και με το δίκιο σου ότι δεν έχεις πάντα τα μυρωδικά που θέλεις είτε γιατί ξέχασες να πάρεις, είτε γιατί είναι Κυριακή και ξαφνικά σου ήρθε μαγειρική έμπνευση, οπότε και αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα μυρωδικά.
Όχι πλέον. Σήμερα θα σου δείξω πως να έχεις πάντα φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα σου και πως να τα διατηρήσεις. Είναι μια απολαυστική διαδικασία και πιστεύω θα σου αρέσει και εσένα. Επιπλέον, σκέψου το πόσο πιο απλό θα είναι να έχεις μυρωδικά έτοιμα και φρέσκα ανά πάσα στιγμή!
Φρέσκα μυρωδικά πάντα στην κουζίνα
Το μυστικό στην όλη υπόθεση είναι το πως θα κόψεις κάθε μυρωδικό. Η διαδικασία συντήρησης είναι πολύ απλή. Σε αεροστεγές σακουλάκι- πολιμπάγκ που λέει και η γιαγιά μου- και κατευθείαν στην κατάψυξη. Αν έχεις και από τα καινούρια ψυγεία, θα δεις που σου δείχνει ότι είναι η κατάλληλη θέση για τα μυρωδικά- αν δεν έχεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πάμε να δούμε τις κοπές.
Ψιλοκομμένα
Τα μυρωδικά που θες να βάλεις στο φαγητό καλό θα ήταν να τα ψιλοκόβεις γιατί με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται πολύ πιο γρήγορα οι μυρωδιές και τα έλαια, δίνοντας στο φαγητό την ένταση που χρειάζεται. Οπότε ψιλόκοψε τα μυρωδικά που θέλεις, βάλτα σε πολιμπάγκ και κατάψυξη. Όποτε χρειάζεσαι παίρνεις.
Δες επίσης: 6 Απλοί τρόποι για να μαγειρεύεις καλύτερα!
Ελαφρώς ψιλοκομμένα
Το λίγο πιο χοντροκομμένο κόψιμο είναι όταν θέλεις να ξεχωρίζει η γεύση στο φαγητό. Για παράδειγμα όταν κάνεις μια πίτσα ή πίτα και στο τέλος προσθέτεις τα μυρωδικά για να μην μαραθούν πολύ, τότε τα θέλεις ελαφρώς ψιλοκομμένα για να αναδείξουν την γεύση τους. Οπότε κάνε και λίγα σακουλάκια με τα μυρωδικά που θέλεις σαν toppings- μην ξεχάσεις να βάλεις ετικετάκι για να ξέρεις τι είναι τι και για ποιο σκοπό.
Λεπτές λωρίδες
Λεπτές λωρίδες κόβουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μαρούλι, η ρόκα, η μέντα τα οποία τα τυλίγουμε πρώτα και έπειτα τα κόβουμε εγκάρσια. Είναι ιδανικά για να τα βάζεις πάνω από κάποια σούπα στο τέλος ή πάνω από οποιοδήποτε φαγητό. Έτσι ωμό από πάνω. Μέντα, δυόσμος και μαϊντανός είναι από τα πιο βασικά που μπορείς να έχεις πάντα έτοιμα.
Κομμένα με το χέρι
Τα κομμένα με το χέρι μυρωδικά είναι ιδανικά για τις σαλάτες, όπου θέλεις αυτή την έντονη αλλά συνάμα και διακριτική γεύση των μυρωδικών. Πάρε τα μυρωδικά που θέλεις κόψτα με το χέρι, συσκεύασε τα και συντήρησε τα. Αυτό ήταν τόσο απλά.
The post Πως να έχεις πάντα φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα σου! appeared first on ediva.gr.
Κοινοποιήστε: